Evenementen mei 2023

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij voor u op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


6 mei - Lentemarkt, Vinkeveen

Een week voor Moederdag is er op de Kerklaan, het Tuinderslaantje en het Boeiplein een gezellige Lentemarkt. Met kramen van ondernemers uit de Ronde Venen en omgeving met een hoog cadeautjes gehalte. Kom gezellig langs tussen 10.00 en 16.00 uur.

 

Meer info via facebook7 mei - Vlooienmarkt, Vinkeveen

Verkoop van 2e hands goederen. Vanaf een kraam, auto of vanaf de grond. Er zijn meer dan 100 kramen met een variatie aan spullen. De markt duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Toegang € 3,00.

Locatie: parkeerterrein 1 Vinkeveen

 

Lees meer op de website25 mei - Nostalgische Filmavond Vinkeveen

Op donderdagavond 25 mei, de eerste avond van Vinkefest, is er een nieuwe voorstelling met films van VInkeveen gemaakt in de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw. Bewegende beelden waarvan sommige nog nooit eerder vertoond zijn.  De tent aan Demmerik 1 gaat open om 19.00 uur. De films starten om 19:30 uur. 

 

Lees meer op de website25 t/m 29 mei - Vinkefest

Van de grootste vrijmibo in De Ronde Venen tot een fantastische familiedag, met daartussenin sportiviteit en feest ... heel veel feest! Met o.a. optredens van Tino Martin, Emma Heesters en de DJ's La Feunte en Diaz & Bruno. Hou deze dagen dus vrij om er bij te zijn!

 

Locatie: Kermisterrein Demmerik 1 te Vinkeveen

 

Lees meer op de website27 en 28 mei - hardzeilerij om de geuzenpenning

Vanaf de Gouden Eeuw werd er in de hier in de omgeving turf gestoken om Amsterdam van brandstof te voorzien. Omgekeerd kwam er uit Amsterdam afval naar Vinkeveen om de overgebleven eilanden te verstevigen. Dit gebeurde met schepen die door wind- en spierkracht voortgestuwd werden. Op zaterdag 27 en zondag 28 mei wordt deze situatie nagebootst door historische vaartuigen en hun bemanning op de Kleine Plas, de Zuidplas en natuurlijk de Geuzensloot.

 

Lees meer op de website27 en 28 mei - Atelierroute De Ronde Venen

Om het jaar organiseert KunstRondeVenen een kunstroute. Deze biedt een bijzonder kijkje in de werkruimte en het werk van zo'n 75 creatieve bewoners van De Ronde Venen. Voor fietsliefhebbers, ouderen en jonge gezinnen is de kunstroute daarnaast een leuke combinatie van actief bezig zijn, de omgeving verkennen en iets opsteken van de lokale kunst.

 

 

Lees meer op de website