Varen door de ronde venen

Niets is zo afwisselend als de Vinkeveense Plassen en haar omgeving. De weidsheid van de grote Plas wisselt zich af met smalle slootjes en meanderende riviertjes. Kijk uit over de groene polder, hoor de zangvogeltjes in het riet, leg aan bij een van de vele steigers of zandeilanden voor een picknick of schuif aan op een zonnig terras bij een van de restaurants aan het water.

 

Geen eigen boot? Op diverse locaties langs de Vinkeveense Plassen zijn bootjes te huur. Zin om de handen uit de mouwen te steken? Denk dan ook eens aan het huren van een sup-plank, waterfiets of kano. Vergeet de Plassenkaart niet!

 

Hieronder bevindt zich een groot aantal uitgezette routes. Een aantal daarvan is geschikt voor een dagdeel; anderen geven een hele dag vertier. Ga bij de voorbereiding uit van een maximum snelheid van 7 kilometer per uur.

 

Liever zelf een route uitstippelen? Dat kan ook! Het gebied Vinkeveense Plassen maakt deel uit van het Sloepennetwerk.

 


achterbosroute

Korte, maar mooie route over de Vinkeveense Plassen, door de (smalle) slootjes van VInkeveen, langs bruggetjes en fraaie huizen. Deze route is ook geschikt voor kano en sup.

 

Lengte: 8 of 11 km
Startpunt: Vinkeveen

Aanbieder: Recreatie MIdden-Nederland

Vinkeveense plassen route

Rondje over de Vinkeveense Plassen, langs de zandeilanden en tussen de legakkers door. Bekijk de fraaie huizen eens vanaf het water. Ook geschikt voor kano en sup. 

 

Lengte: 9, 12 of 16 km

Startpunt: Vinkeveen

Aanbieder: Recreatie MIdden-Nederland

Angstelroute

Zeer fraaie route over de Angstel, de Holendrecht, de Winkel en de Waver. Langs Kasteel Loenersloot en fraaie buitenhuizen. Door het pittoreske Baambrugge en Abcoude. Diverse tussenstops zijn mogelijk.

 

Lengte: ± 24 km

Startpunt: Vinkeveen

Aanbieder: Recreatie MIdden-Nederlandkromme mijdrecht route

Zeer fraaie route door Vinkeveen, Wilnis en Mijdrecht. Over de Ringvaart, langs de Veenmolen naar de prachtige Kromme MIjdrecht die zich slingerend een weg baant door het landschap.  

 

Lengte: ± 22 km

Startpunt: Vinkeveen

Aanbieder: TOP routenetwerk.nl

ronde venen vaarroute

Prachtige vaarroute over de Vinkeveense Plassen en de slingerende riviertjes van De Ronde Venen. Onder andere langs forten, molens en het monumentale gemaal De Ruiter.

 

Lengte: ± 35 km

Startpunt: Vinkeveen

Aanbieder: AGV

Michiel de ruyter vaarroute

Prachtige historische vaarroute die je meeneemt naar het rampjaar 1672 toen de Fransen het gebied (dat nu De Ronde Venen heet) probeerden te veroveren. De route gaat over o.a. de Winkel, Waver, Amstel en Vinkeveense Plassen. 

Langs de route staan informatieborden en  er zijn audiofragmenten te zien die stap voor stap het geschiedenisverhaal vertellen.

 

Lengte: ± 53 km

Startpunt: Vinkeveen

Aanbieder: Stichting Oude Hollandse waterlinieHaarlemmermeer route

Vierdaagse gevarieerde route Amsterdam, de Bollenstreek en de  Haarlemmermeer. 

 

Lengte: 112 km
Startpunt: Vinkeveen

Aanbieder: sloepennetwerk.nlKijk voor meer routes op www.recreatiemiddennederland.nl of op www.sloepennetwerk.nl