fiets door de polder of langs het water

Fiets langs de kronkelende riviertjes als Het Gein, De Angstel en De Kromme Mijdrecht, ontdek de laaggelegen polders en spot de weidevogels in het veld. De vlakke omgeving van Vinkeveen leent zich uitstekend voor een mooie fietstocht. Scoor onderweg een kop koffie met appelgebak bij een van de vele cafés of restaurants en vergeet niet af en toe de benen te strekken op een van de bankjes met mooie vergezichten. Molens, polders, kastelen en forten; de verschillende routes presenteren de mooiste plekken van de gemeente.

 

HAPPEN & TRAPPEN

Happen & Trappen is een landelijk concept met uitgezette fietsroutes langs diverse restaurants of horecagelegenheden waar een stop wordt ingelast. De fietstocht gaat van start tussen 10.00 en 11.00 uur bij een van de deelnemende restaurants. Daar ontvangen de fietsers een kop koffie met gebak en wordt hen de route gepresenteerd. Daarna start de tocht; op naar het volgende restaurant voor het voorgerecht. Zodra dat op is, vertrekken de fietsers weer naar een nieuwe horecagelegenheid. Daar krijgen ze een soep geserveerd. Tot slot volgen het hoofdgerecht en de laatste tussenstop: het dessert. Tussen 18.00 en 19.00 uur komen de fietsers weer terug op het startpunt.

 

Door De Ronde Venen lopen twee Happen & Trappen-routes. Klik hier voor de route 'Smikkelen en smullen in de Vechtstreek'. Klik hier voor de route 'Peddelen langs de Vinkeveense Plassen'

 

KICKBIKEN

Is de fiets niet uitdagend genoeg? Of op zoek naar een ludiek uitstapje voor de familie? Huur dan een kickbike bij Vinkeveen Haven. Een kickbike is een soort step met groot voorwiel en een kleiner wiel aan de achterkant. De combinatie van actief steppen door het Groene Hart zorgt voor een ultieme ontspanning en gezonde workout. Boek hier een kickbike.


fietsroutes

Fiets langs de kronkelende riviertjes als Het Gein, De Angstel en De Kromme Mijdrecht ...

fietsen huren

Wie graag de omgeving per fiets wil verkennen, kan op diverse locaties een fiets huren ...

rustpunten

Of je nu te voet of per fiets onderweg bent; rusten en pauzeren met een kop koffie of thee ...