rustpunt - pauze houden op erven in een buitengebied

Of je nu te voet of per fiets onderweg bent; rusten en pauzeren met een kop koffie of thee kan fijn zijn. Dat kan uiteraard bij horeca-gelegenheden, maar ook bij de karakteristieke RUST-punten: locaties bij andere mensen thuis die hiervoor speciaal zijn ingericht. Eén van de rustpunten in de Ronde Venen bevindt zich op de Gagelweg 6, bij de boerderij van Jaap en Susan van Vliet.

 

De missie van de Stichting RUSTpunt is om laagdrempelige voorzieningen te creëren op bestaande erven langs routes die door een buitengebied voeren. De RUST-punten zijn te herkennen aan het rustpuntbord, een robuuste picknickset op het erf en een fietsenrek. Op het erf zijn koffie en thee verkrijgbaar en kan er gebruik gemaakt worden van het toilet.

 

GASTENBOEK

In het gastenboek dat in het tuinhuisje van de Familie Van Vliet ligt, staan mooie bedankjes geschreven. ‘Een heerlijke culinaire stop,’ schrijft iemand uit Noorden. ‘Koffie en chocomel gaan er op deze winterse dag wel in.’ Een ander schrijft: ‘Heerlijk vers gezette koffie en thee, zomaar langs de weg. We hebben met maar liefst zeven personen in dit kleine huisje gezeten, dat was genieten. De vorige keer zaten we buiten aan de picknicktafel, dat was nog beter. Wij komen graag nog een keer terug.’

 

Nieuwsgierig naar Rustpunt het Theepotje? Breng een bezoek aan de Gagelweg 6.


Rustpunt HET Theepotje

Gagelweg 6

3648 AV Wilnis

0297 282609