Een hele uitdaging

Snoeken, baarzen, karpers, snoekbaarzen; de Vinkeveense Plassen zijn een paradijs voor vissers. De drie plassen en haar aangrenzend poldergebied zorgen voor een grote variatie aan vis. Bij een sterke noordenwind is het goed vissen in de trekgaten op de Kleine Plas of de Zuidplas. Bij wind vanuit het zuiden of zuidwesten is het juist aan te raden om op de Noordplas te vissen. Voor vissen in het poldergebied is elk weertype geschikt.

 

MATERIALEN

Op zoek naar een hengels, dobbers, aas of ander materiaal? Breng een bezoek aan de grote hengelsportwinkel De Ronde Venen aan de Herenweg in Vinkeveen. Deze winkel biedt werkelijk alles op het gebied van hengelsport. Van boilies tot kunstaas en van stoelen tot tenten. Naast haar grote fysieke winkel aan de Herenweg 237 beschikt zij ook over een volledige webshop: www.hengelsportwinkel.com

 

VERGUNNINGEN

Om te vissen op de Vinkeveense Plassen is een visvergunning vereist. Deze is verkrijgbaar voor een dag, week of jaar. Nachtvissen is alleen toegestaan met een speciale vergunning. De diverse visvergunningen zijn verkrijgbaar bij Café ’t Meertje, VVP Verhuur en Hengelsport De Ronde Venen in Vinkeveen.

 

BOOTJE HUREN

Geen eigen boot? Op diverse locaties langs de Vinkeveense Plassen zijn boten te huur. Bekijk hier de mogelijkheden voor bootverhuur. En vergeet de Plassenkaart niet!

 

OVERNACHTEN

Vandaag niets gevangen? Probeer het morgen opnieuw. Vinkeveen biedt volop mogelijkheden voor een overnachting aan het water. Van luxe hotel tot kamperen bij de boer en alles wat daartussen zit. Lees hier alles over de mogelijkheden voor een overnachting.