Een hele uitdaging

Snoeken, baarzen, karpers, snoekbaarzen; de Vinkeveense Plassen zijn een paradijs voor vissers. De drie plassen en haar aangrenzend poldergebied zorgen voor een grote variatie aan vis. Bij een sterke noordenwind is het goed vissen in de trekgaten op de Kleine Plas of de Zuidplas. Bij wind vanuit het zuiden of zuidwesten is het juist aan te raden om op de Noordplas te vissen. Voor vissen in het poldergebied is elk weertype geschikt.

 

MATERIALEN

Op zoek naar een hengels, dobbers, aas of ander materiaal? Breng een bezoek aan de grote hengelsportwinkel De Ronde Venen aan de Herenweg in Vinkeveen. Deze winkel biedt werkelijk alles op het gebied van hengelsport. Van boilies tot kunstaas en van stoelen tot tenten. Naast haar grote fysieke winkel aan de Herenweg 237 beschikt zij ook over een volledige webshop: www.hengelsportwinkel.com

 

VERGUNNINGEN

Per 1 januari 2021 is het op de Vinkeveense Plassen alleen nog toegestaan te vissen met een extra (jeugd)vispas van de Algemene Weesper Hengelaarsbond (AWHB). Of met een dag- of weekvergunning van De Goede Vangst

 

De dag- en weekvergunningen zijn verkrijgbaar bij:

B. Klinkhamer - Herenweg 146, 3645 DT Vinkeveen

TIP Vinkeveen - Herenweg 144, 3645 DT Vinkeveen

Hotel café ‘t Meertje - Achterbos 101, 3645 CC Vinkeveen

Jachthaven Omtzigt - Achterbos 24a, 3645 CA Vinkeveen

Jachthaven en Motel Borger - Herenweg 240, 3645 DW Vinkeveen

Cafe restaurant Bon - Winkeldijk 24, 3645 AP Vinkeveen

VVP Verhuur - Baambrugse Zuwe 196, 3645 AM Vinkeveen

Klinkhamer Watersport - Baambrugse Zuwe 204, 3645 AM Vinkeveen

 

Bij TIP Vinkeveen en VVP Verhuur zijn tevens jaarvergunningen van de AWHB verkrijgbaar.

Losse vergunningen voor nachtvissen zijn verkrijgbaar bij VVP Verhuur en Jachthaven/Motel Borger.

 

BOOTJE HUREN

Geen eigen boot? Op diverse locaties langs de Vinkeveense Plassen zijn boten te huur. Bekijk hier de mogelijkheden voor bootverhuur. En vergeet de Plassenkaart niet!

 

OVERNACHTEN

Vandaag niets gevangen? Probeer het morgen opnieuw. Vinkeveen biedt volop mogelijkheden voor een overnachting aan het water. Van luxe hotel tot kamperen bij de boer en alles wat daartussen zit. Lees hier alles over de mogelijkheden voor een overnachting.