Kronkelende riviertjes

De Ronde Venen is een zeer waterrijke omgeving. Naast de grote wateroppervlakte van de Vinkeveense Plassen kent zij een groot aantal kleine, meanderende riviertjes. Ontdek de riviertjes per sloep, kano of supplank of bekijk al het moois te voet of per fiets.

 

DOOR DE OGEN VAN MONDRIAAN

Door Abcoude stromen de riviertjes de Angstel en het Gein. Deze prachtige riviertjes vormen een belangrijke toeristische trekpleister voor het dorp. Niet voor niets was het Gein, met aan haar oevers prachtige boerderijen, de Broekzijder Molen en de Oudzijdse Molen een belangrijke inspiratiebron voor schilders als Piet Mondriaan. Fiets langs het Gein vanuit Abcoude naar Driemond en weer terug. Wie niet het volledige Gein uit wil fietsen of wandelen, kan halverwege ook oversteken. Aanraders onderweg: koffie of lunch bij Hotel De Witte Dame of Anna Haen of bezoek Fort bij Nigtevecht.

 

BOOT HUREN EN ZELF ONTDEKKEN

Op diverse plaatsen in De Ronde Venen kun je een bootje huren. Kano over het Gein, roei over de Angstel of sup over de Waver. Wil je een bootje huren, klik dan hier voor de adressenDe Angstel

't Hoog en Groenland molen Baambrugge

De (oude) WaverDe Holendrecht

Wolkenlucht Bootje

De WinkelDe Kromme Mijdrecht

De Hoef Riet Roeiboot

Het Gein

Wuivend riet Boerderij


De Amstel