De Hoef - een mooi dorpje aan de Kromme Mijdrecht

De Hoef Varen Zomer

Langs het meanderende riviertje De Kromme Mijdrecht ligt het dorp De Hoef wat bijna duizend inwoners kent. Het bijzondere aan De Hoef is dat hier drie provincies samenkomen: Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

 

ST. ANTONIUS VAN PADUAKERK

Vooral het orgel uit deze kerk is opvallend. Dit orgel is gebouwd door Wander Beekes in 1829. Alle achthonderddertig oorspronkelijke pijpen zijn nog aanwezig. Vanwege dit bijzondere orgel is de St. Antonius van Paduakerk bestempeld als Rijksmonument. Op Open Monumentendag is deze kerk te bezichtigen.

 

SPOORTRAJECT UITHOORN - ALPHEN AAN DEN RIJN

Tot 1936 liep door De Hoef een spoorlijn van het traject Uithoorn - Alphen aan den Rijn. Het oude stationsgebouw is met de jaren verloren gegaan, er staat nog wel een wachterswoning.

 

PANNENKOEKEN ETEN BIJ RESTAURANT DE STROOPPOT

Als lid van de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestaurants serveert De Strooppot ambachtelijk bereide pannenkoeken naar eigen recept. Het knusse restaurant biedt plaats aan zeventig personen. Groepen zijn ook welkom. Zij kunnen gebruik maken van een van de mooie zalen. Het gezellige terras langs De Kromme Mijdrecht is absoluut een aanrader.

 

DE HOEF SPORTIEF

Zwemmen in De Kromme Mijdrecht, fietsen door de polder en hardlopen langs de meanderende rivier: dat is De Hoef Sportief. Dit jaarlijks terugkerende sportieve evenement staat hoog aangeschreven bij sporters in de wijde omtrek. Voor echte sportievelingen is er de “41 van De Hoef”, een triatlon waarbij alle onderdelen los worden afgelegd. Naast de triatlononderdelen zijn er ook diverse wandelroutes uitgezet en is het klassieke vlottrekken een grote happening. www.dehoefsportief.nl