Historisch Abcoude

Abcoude is een van de oudere kernen van De Ronde Venen. Het dorp grenst aan Amsterdam Zuid-Oost en ligt als het ware onder de rook van onze hoofdstad. Oude historische gebouwen, gezellige en knusse straatjes, leuke winkeltjes en kronkelende riviertjes zorgen ervoor dat het dorp nog echt een dorp is gebleven. 

 

HET GEIN; INSPIRATIEBRON VOOR MONDRIAAN

Door Abcoude stromen de riviertjes de Angstel en het Gein. Deze prachtige riviertjes vormen een belangrijke toeristische trekpleister voor het dorp. Niet voor niets was het Gein, met haar prachtige boerderijen en de Broekzijder Molen en de Oudzijdse Molen een belangrijke inspiratiebron voor schilders als Piet Mondriaan.

 

FORT ABCOUDE; ONDERDEEL VAN DE STELLING VAN AMSTERDAM

Fort Abcoude maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Fort Abcoude was een van de eerste schakels van deze verdedigingslinie, maar werd nooit echt in gebruik genomen. In de zomerperiode is het Fort te bezichtigen. Klik hier voor meer informatie.

 

DOEN EN ZIEN IN ABCOUDE

Boutiquehotel De Witte Dame: dit voormalige stationsgebouw is omgetoverd tot hotel en restaurant. Je kunt hier 'dinchen': een samenstelling van de woorden lunch en diner. Eén kaart met uitstekende gerechten waar gasten op elk tijdstip van de dag uit kunnen kiezen. Geopend tot 19.00 uur. Maandags gesloten.

 

Anna Haen: Gelegen langs het Gein is boerderij Anna Haen: een aangename plek waar bezoekers dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen genieten van koffie met huisgemaakte taarten, lunch, high tea of borrel. Alles vers uit eigen keuken met producten van het seizoen en uit de streek.

 

Piet Mondriaan Theater: Qua programmering kan dit theater wedijveren met De Kleine Komedie, Bellevue of De Meervaart in Amsterdam en de kleine zaal van Schouwburg Amstelveen. Theater Piet Mondriaan herbergt tweehonderd stoelen. In de zeer intieme zaal Onder de Hanenbalken is plaats voor negentig bezoekers.