zeer helder zwemwater

De Vinkeveense Plassen staat bekend om haar heldere zwemwater. Het water is schoon en een duik is altijd verfrissend; een welkome afkoeling op een mooie zomerdag.

 

BEREIKBAAR MET DE AUTO, GRATIS PARKEREN

De zandeilanden 1, 2, 4 en 5 zijn vanaf de weg bereikbaar en het hele jaar door gratis toegankelijk. Hier bevinden zich een groot aantal parkeerplaatsen, waarop bezoekers gratis hun auto kunnen parkeren. Daarnaast zijn deze zandeilanden voorzien van toiletgebouwen, picknickbanken, zwemtrappen en speeltoestellen.

 

KINDVRIENDELIJKE STRANDJES

Op zandeilanden 1, 2, 5 (bereikbaar via eiland 4) en 8 (uitsluitend bereikbaar vanaf het water) zijn kindvriendelijke stranden aangelegd. Deze stranden zijn afgesloten met houten bielzen waardoor boten nooit het gebied in kunnen varen en kinderen niet zomaar het gebied kunnen verlaten. De waterdiepte bij deze afgezette stranden loopt op tot ongeveer 1 meter. Daarnaast bevinden zich op deze stranden diverse speeltoestellen voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Niet vergeten: picknickkleed, emmer en schepjes.

 

WATERKWALITEIT

Over het algemeen is de waterkwaliteit op de Vinkeveense Plassen (zeer) goed. Kijk voor meer informatie over de actuele stand van zaken op zwemwater.nl of klik hier.