als de kinderen blij zijn...

De kinderen moet het naar hun zin hebben. Dat is belangrijk! In Vinkeveen hoef je je geen zorgen te maken. Daar is genoeg te doen. Beklim de hoge toren van de Heilig Hart van Jezuskerk, huur een waterfiets (met glijbaan!), speel piraat op zandeiland 5 of ga op ontdekkingsreis met Darwin bij Zwier.

Slecht weer? Niet getreurd! Indooraccommodaties als Kasteel de Haar, Archeon, Avifauna, Avontuurfabriek Loosdrecht en Monkey Town zijn dichtbij.

 


OP ONTDEKKINGSREIS MET DARWIN BIJ ZWIER

Lang geleden werd in de loods van Zwier bij Winkeloord aan de Winkeldijk in Vinkeveen een oude kist gevonden met daarop in sierlijke letters de naam “Darwin” gegraveerd. De ontdekkingsreiziger bleek in deze kist zijn ontdekkingsmaterialen te hebben nagelaten: zijn kompas, een verrekijker, een schepnet en zoekkaarten met planten en waterdieren. Zwier maakte van deze vondst een Darwintocht. Zo wordt een boottochtje een bijzonder avontuur. 

HUUR EEN WATERFIETS (MET EIGEN GLIJBAAN!)

Op zoek naar een leuk uitstapje voor het hele gezin? Huur een waterfiets bij Vinkeveen Haven. Zij heeft de keuze uit gewone waterfietsen en waterfietsen met eigen glijbaan. Een dag plezier op het water is hiermee gegarandeerd. De waterfietsen bieden ruimte aan twee tot vier personen én een rijkelijk gevulde picknickmand of koelbox. Te huur voor een uurtje, een dagdeel of een hele dag.BEKLIM DE TOREN VAN DE HEILIG HART VAN JEZUSKERK

De Heilig Hart van Jezuskerk, ook wel bekend als de 'Kathedraal van Vinkeveen', gelegen midden in het dorp, is de bekendste uitkijktoren in de omgeving. Bij helder weer kijkt u niet alleen uit over Vinkeveen, de Vinkeveense Plassen en de omliggende dorpen, maar heeft u ook zicht op Amsterdam, Schiphol en kunt u zelfs de Domtoren in Utrecht zien. De toren is te beklimmen onder begeleiding van een gids in de maanden juli en augustus op woensdag en zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur.

FLYBOARDEN op de vinkeveense plassen

Wie houdt van actie, spanning en snelheid kan terecht bij Wakeboardschool Vinkeveen. Wakeboarden, waterskiën, wakesurfen, flyboarden: bij de Wakeboardschool kan het allemaal. Met speciale Super Air Nautiques trekken ze de perfecte hekgolf voor het maken van stunts en jumps. Kun je niet kiezen tussen flyboarden en wakeboarden? Boek dan de speciale combinatiedeal. Actie en plezier gegarandeerd! SNORKEL OVER ONDERGELOPEN LEGAKKERS

Airdiving biedt duikopleidingen aan voor deelnemers vanaf zeven jaar en ouder. Kinderen kunnen starten met de opleiding tot Snorkel Duiker, waar ze leren hoe ze met behulp van een snorkel en een duikbril het onderwaterleven kunnen verkennen. Uiteraard kun je ook prima zonder duikopleiding met een snorkel en een duikbril op onderzoek uit. Speur bij de ondergelopen legakkers naar scholen vissen of wellicht spot je een rivierkreeft.

SPEEL PIRAAT OP EILAND 5 of klim en klauter bij eiland 1

Op zandeilanden 1, 2, 5 (bereikbaar via eiland 4) en 8 (uitsluitend bereikbaar vanaf het water) zijn kindvriendelijke stranden aangelegd. Deze stranden zijn afgesloten met houten bielzen waardoor boten nooit het gebied in kunnen varen en kinderen niet zomaar het gebied kunnen verlaten. De waterdiepte bij deze afgezette stranden loopt op tot ongeveer 1 meter. Daarnaast bevinden zich op deze stranden diverse speeltoestellen voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Klim op het piratenschip en voel je een zeerover op het kraaiennest. Niet vergeten: picknickkleed, emmer en schepjes. 

 BOWLING MIJDRECHT

Wie wordt de koning of de koningin van de Strikes en Spares? Kom bowlen bij Bowling Mijdrecht. De twaalf bowlingbanen zijn geopend van dinsdag tot en met zondag. De beoogde sfeer op de baan is variabel: op sommige momenten worden de banen gepresenteerd in wit licht, andere moment is de feestverlichting aan en klinkt gezellige muziek.

ZWEMMEN IN HET VEENWEIDEBAD

Plons in het zwembad, duik van de duikplank of zoef van de glijbaan. Het kan allemaal in het Veenweidebad aan de Ontspanningsweg 1 in Mijdrecht. Naast het wedstrijdbad en het doelgroepenbad is er een recreatiebad met een grote glijbaan en een apart badje voor peuters. Daarnaast zijn er een stroomversnelling en twee bubbelbaden. Kinderen tot twee jaar hebben gratis entree.Escaperoom Mijdrecht

Drie escaperooms in het centrum van Mijdrecht. Lukt het jou om de missie met de ISS in de ruimte te voltooien, kun je bewoners van het middeleeuwse Koninkrijk beschermen tegen duistere krachten of vind je je weg in een oude maya tempel?

Lekker spelen bij Monkeytown Uithoorn

Afstand: ± 12 km. 

 

Monkeytown Uiithoorn is een groot indoorspeelparadijs en beschikt over een gigantisch klim- en klautertoestel,  een evenwichtsbalk, superlego, twee glijbanen, rollerbaan en een groot springkussen; voor ieder wat leuks! Voor de allerkleinsten is er een mooie softplay, daar kunnen zij ongestoord klimmen en kruipen, glijden en liggen. Parkeren is gratis op het terrein. Belangrijk: in verband met hygiëne en veiligheid is het dragen van sokken verplicht.KINDERBOERDERIJ OORTJESPAD

Afstand: ± 12 km.

 

Kinderboerderij het Oortjespad ligt vlakbij Buitenplaats Kameryck en is een leuke bestemming om te bezoeken. Prachtig gelegen tussen de weilanden en akkers, met een weids uitzicht rondom. Klim op de uitkijktoren om de kerktorens van Woerden en Kamerik in de verte te bewonderen, of voed de geitjes en lammetjes op de boerderij.

AVONTUURFABRIEK Loosdrecht

Afstand: ± 20 km.

 

(LED)Karten, bowlen, lasergamen. paintballen; het kan allemaal in de Avonturenfabriek in Loosdrecht. Liever wat gekkers? Kan ook! Speel fluorgolf, elastiekvoetbal of boek het Wild-West programma. Goed weer? Slecht weer? De mogelijkheden zijn eindeloos.Museumpark ARCHEON

Afstand: ± 30 km.

 

Museumpark Archeon is een openluchtmuseum in het zuiden van Alphen aan den Rijn dat Nederland tijdens de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen laat zien. Medewerkers van het park, gekleed in klederdracht, spelen typische bezigheden na, zoals weven, land bewerken en potten bakken. Bezoekers kunnen zelf ook meedoen. Zo leren zij onder andere boogschieten en mozaïeken met steen uit de Romeinse tijd. Hierbij geven de medewerkers de nodige instructies. Hou je van spanning en sensatie? In het hoogseizoen vindt er dagelijks een gladiatorengevecht plaats.

 

foto copyright Archeon

Vogelpark AVIFAUNA

Afstand: ± 30 km.

 

Vogelpark Avifauna is een dierenpark in Alphen aan den Rijn met de nadruk op vogels. Leuk feitje: de naam avifauna refereert aan het deel van het dierenrijk (fauna) dat bestaat uit vogels (Aves in het Latijn). Vogelpark Avifauna is het eerste en tevens een van de bekendste vogelparken ter wereld.  Het park heeft veel groen en vijvers, een restaurant, en een grote speeltuin met vanouds de hoogste glijtoren van Nederland. Vanaf het park kunnen ook boottochten gemaakt worden.

 

foto copyright AvifaunaKASTEEL DE HAAR

Afstand: ± 15 km

 

Kasteel De Haar is een monumentaal kasteel in het Utrechtse dorpje Haarzuilens. Het is het grootste kasteel van Nederland. Kinderen zijn in het kasteel meer dan welkom. Voor kinderen van vier tot en met zeven jaar heeft Kasteel De Haar een speciale Dierenspeurtocht. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen het raadsel van de Barones oplossen. Twaalf jaar en ouder en nog altijd niet uitgespeeld? Kies dan voor de Parkspeurtocht; deze is geschikt voor alle leeftijden.    

Muiderslot

Afstand: ± 25 km

 

Kasteel Muiderslot is zoveel meer dan een kasteel.  Het prachtige, indrukwekkende kasteel torent al ruim 700 jaar boven haar omgeving uit. Voor kinderen is er veel te beleven op het Muiderslot! Naaste een speciale audiotour, zijn er speurtochten, kun je knutselen, tekenen, bouwen of dansen. En wat dacht je van een  tuinsafari of een bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas? Wist je dat je zelfs je kinderfeestje kunt vieren in het Muiderslot!