Een eldorado voor de watersporter

Recreëren zandstrandje sloepvaren genieten

Maak een dagtochtje met een sloep, snorkel over ondergelopen legakkers, zeil met een catamaran of neem een duik en ontdek het onderwaterleven: de Vinkeveense Plassen biedt voor ieder wat wils. Voel de wind door je haren, lunch bij een van de vele gezellige restaurantjes of picknick op een van de twaalf zandeilanden.

 

HUUR EEN BOOTJE

Vinkeveen kent tal van plekken waar je een bootje kunt huren. Of het nu gaat om een sloep, een kano, een SUP-plank, een zeilboot of een waterfiets: het kan allemaal. De watersportondernemers wijzen je graag de weg en praten je bij over mogelijke routes en bijzondere wetenswaardigheden. Klik hier voor alle informatie over bootverhuur.

 

DUIK IN DE KRAAKHELDERE ONDERWATERWERELD

Duikliefhebbers komen van heinde en verre om op de Vinkeveense Plassen te genieten van de bijzondere onderwaterwereld. Opvallend is het kraakheldere water. Zicht van meer dan twintig meter is geen uitzondering. Volgens De Duikersgids is het duikgebied bij Zandeiland 4 een van de mooiste duikstekken van Nederland. De afgezonken Engelse schoolbus is een populair duikobject en de kans op het zien van snoeken, baarzen en scholen witvis is groot. Er is een vergunning nodig om hier te mogen duiken. Deze is verkrijgbaar bij Airdiving, gevestigd aan de Baambrugse Zuwe 143 B in Vinkeveen.

 

WAKEBOARDEN EN FLYBOARDEN

Wie houdt van actie, spanning en snelheid kan terecht bij Wakeboardschool Vinkeveen. Wakeboarden, wakesurfen, flyboarden: bij de Wakeboardschool kan het allemaal. Met speciale Super Air Nautiques trekken ze de perfecte hekgolf voor het maken van stunts en jumps. Kun je niet kiezen tussen flyboarden en wakeboarden? Boek dan de speciale combinatiedeal. Actie en plezier gegarandeerd!

 

KRONKELENDE RIVIERTJES

Wie de plas verlaat via een van de sluizen, waant zich al snel in niemandsland. Vaar tussen het riet over de kronkelende riviertjes als ’t Gein, de Angstel, Winkel, (Oude) Waver, Holendrecht en Kromme Mijdrecht. Een ervaring op zich. Klik hier voor meer informatie over de oude riviertjes in De Ronde Venen. 

 


Spelende kinderen zandstrand zomer
De Waver varen riet kronkelen