Fietsen door de ronde venen

Het vlakke en afwisselende landschap maakt De Ronde Venen tot een prachtig gebied voor fietsers. Kijk uit over de uitgestrekte weilanden, fiets over smalle paden tussen de Plassen door en kronkel mee met de meanderende riviertjes. Een lange dagtocht fietsen of een kort ommetje maken? Het kan allemaal. Hieronder staat een aantal uitgezette routes. Vergeet niet om onderweg even pauze te houden op een van de vele bankjes of uitnodigende terrassen.

 

FIETSROUTEBOEKJE

In het nieuwe handzame boekje 'Fietsen door De Ronde Venen' staan een groot aantal van onderstaande routes verzameld. De routes zijn eenvoudig op te splitsen in delen en voorzien van handige tips. Het boekje is verkrijgbaar bij The Readshop Vinkeveen, Mondria Mijdrecht, Primera Mijdrecht, The Readshop Abcoude, TIP Vinkeveen en bij de diverse hotels, B&B's en campings in de omgeving. De verkoopprijs is € 4,50.

 


Vinkeveense Plassenroute

Dwars door de Vinkeveense Plassen, langs de oevers van de Angstel, de Winkel en de Waver. Rond natuurgebied Botshol en door het pittoreske Baambrugge.

 

Lengte: 22 km

Startpunt: TIP Vinkeveen - Herenweg 144

Ronde Venen route (2)

Dwars door de Vinkeveense Plassen, langs de oevers van de Angstel, de Winkel en de Waver. Rond natuurgebied Botshol en door Baambrugge en Abcoude.

 

Lengte: 25 km
Startpunt: TIP Vinkeveen - Herenweg 144

Ronde Venen route (3)

Dwars door de Ronde Venen, langs de Veenmolen in Wilnis, de Kromme MIjdrecht en een klein stukje van de Amstel. 

 

Lengte: 32 km
Startpunt: TIP Vinkeveen - Herenweg 144Fortenroute

Langs het mooie linielandschap van de Stelling van Amsterdam, de indrukwekkende forten en hun verrassende verhalen en andere verborgen plekken.

 

Lengte: 46 km
Startpunt: TIP Vinkeveen - Herenweg 144

polderroute

Fietstocht over de dijken langs de Winkel en de Oude Waver. Geniet van de rust, weidse graslanden en de oude panden die u regelmatig passeert. Langs Kasteel Loenersloot en Fort Waver-Amstel. 

 

Lengte: 50 km

Startpunt: Koffiehuis De Goede Morgen

rondje vinkeveense plassen - groot

Rondje dwars door de Vinkeveense en om de Loosdrechtse Plassen. Bezienswaardigheden o.a.: Kasteel Loenersloot en Korenmolen De Ruiter.

 

Lengte: 48 km
Startpunt: TIP Vinkeveen - Herenweg 144Vrijheidsroute

Speciale fietsroute langs monumenten en gedenktekens die ons herinneren aan gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.

Deze route is ook opgenomen in het boekje Fietsen door De Ronde Venen.

 

Lengte: 45 km

Startpunt: Vinkeveen / Wilnis / Mijdrecht of Abcoude

Ontwikkeld door Pijl 14 grafisch ontwerp

ronde hoeproute

Langs de slingerende riviertjes (Waver en de Bullewijk), en het natuurgebied Botshol. Onderweg heeft u uitzicht over polder Ronde Hoep en passeert u Fort Botshol en Fort Waver-Amstel.

 

Lengte: 27,7 km

Startpunt: Eiland 1 - Vinkeveen

Molenroute

Langs de oevers van de Angstel, het schilderachtige Gein en het landelijke, noordelijke deel van de Vecht. Onderweg komt u tien molens tegen.

 

Lengte: 37 of 40 km

Startpunt: Cafe Restaurant De Eendracht - Abcoudevechtstreekroute

Een afwisselende tocht langs de Vinkeveense Plassen, de Vecht en door het veenweidegebied. Onderweg komt u verschillende molens, Kasteel Loenersloot en lommerrijke buitenhuizen tegen.

 

 

Lengte: 44,6 km

Startpunt: TIP Vinkeveen - Herenweg 144

PEDDELEN LANGS DE VINKEVEENSE PLASSEN

Vanuit Weesp, via Abcoude en Baambrugge langs de Vecht naar Vinkeveen en van daaruit weer terug naar Weesp. Bij het startpunt kunt u fietsen huren.

 

Lengte: 50 km

Tussenstop: Eetcafe De Schans