Evenementen SEPTEMBER 2024

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij voor u op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


1 september - Poldtimerfeest, Wilnis

Foto: Historische Vereniging De Proosdijlanden
Foto: Historische Vereniging De Proosdijlanden

Evenement ter gelegenheid van het 

40-jarig bestaan van de Historische Vereniging De Proosdijlanden. Deze dag ademt een en al geschiedenis. Op het terrein bij de Willistee in Wilnis staan een aantal oldtimers en nostalgische voertuigen van particulieren opgesteld. Binnen zijn er vanaf 14.00 uur o.a. muzikale optredens, historische films uit de regio, een historische photobooth, een expositie van historische klederdracht, kinderspelen en je kunt meedoen aan een zeer speciale Pubquiz.

 

Meer info via www.proosdijlanden.nl

 14 en 15 SEPTEMBER - open monumentendag

Onder andere de RK kerk in Vinkeveen,  Gemaal De Ruiter, Fort bij Nigtevecht, de Janskerk te Mijdrecht, de NH Kerk te Wilnis en de kerken in Abcoude stellen hun deuren open.

 

www.openmonumentendag.nl15 SEPTEMBER - Polder Performance III

Een soort Oerol, maar dan in Vinkeveen. Met heerlijke optredens, verrukkelijke hapjes en een geweldige sfeer in de 

Demmerikse polder bij het Spoorhuis, 

Gemaal de Ruiter en Kaasboerderij van der Arend. Thema van dit jaar is VUUR. 

Het lied ‘Pastorale’ - een gesprek tussen de zon en de aarde - van Liesbeth List en Ramses Shaffy is het lied dat op alle podia in een of andere vorm terugkeert. Schrijf nu alvast op in je agenda.

 

www.hetspoorhuis.nl/evenementen/21 september - Open Dag Brandweer Mijdrecht

Foto: Brandweer Mijdrecht
Foto: Brandweer Mijdrecht

Brandweer Mijdrecht bestaat dit jaar 100 jaar. Tijd voor een feestje en een open dag op zaterdag 21 september van 10.00-16.00 uur. In het centrum van Mijdrecht staan er diverse stands met brandweer (o.a. duikers, hoogwerker), defensie, RAVU, politie, ProRail en Rijkswaterstaat.

De hele dag vinden er ook rondritten voor kinderen plaats vanaf de Rondweg. Uiteraard mogen de ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden ook mee. Aan de waterkant bij de ophaalbrug staat de jeugdbrandweer met leuke spuitspelletjes voor de kinderen en in het dorp kunt u op de foto met brandweerman Sam of Paw Patrol.

 

Meer info op de website 27 en 28 SEPTEMBER - Turfrace, vinkeveen

Een traditionele wedstrijd tussen klassieke Westlanders en Kagenaars vanuit Warmond naar Vinkeveen en vice versa. Prachtig om de oude zeilboten te zien varen op de Vinkeveense Plassen en de (smalle) sloten.

 

Meer info op de websiteSEPTEMBER - Excursies Botshol

Foto: Rob Idema
Foto: Rob Idema

Gedurende de maanden juni t/m september kun je met een roeiboot het bijzondere natuurgebied Botshol verkennen. Dat kan op eigen houtje, maar ook onder begeleiding van een gids van IVN De Ronde Venen & Uithoorn of Natuurmonumenten. De excursies zijn op woensdag, zaterdag en zondag.

 

Kijk voor tijden en data op: www.natuurmonumenten.nl of ivn.nl