Evenementen mei 2024

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


11 mei - Lentemarkt, Vinkeveen

De dag voor Moederdag is er op de Kerklaan, het Tuinderslaantje en het Boeiplein een gezellige Lentemarkt. Met zo'n 80 kramen van ondernemers uit de Ronde Venen en omgeving met een hoog cadeautjes gehalte. Kom gezellig langs tussen 10.00 en 16.00 uur.

 

Meer info via facebook12 mei - Vlooienmarkt, Vinkeveen

Verkoop van 2e hands goederen. Vanaf een kraam, auto of vanaf de grond. Er zijn zo'n 150 kramen met een variatie aan spullen. De markt duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Toegang € 3,00.

Locatie: parkeerterrein 1 Vinkeveen

 

Lees meer op de website17 t/m 20 mei - Vinkefest

Van de grootste vrijmibo in De Ronde Venen tot een fantastische familiedag, met daartussenin sportiviteit en feest ... heel veel feest! Met o.a. optredens van Mart Hoogkamer, Tino Martin, Emma Heesters, Baasje Pils en de DJ's Joeri, Jean en Diaz & Bruno. Hou deze dagen dus vrij om er bij te zijn!

 

Locatie: Kermisterrein Demmerik 1 te Vinkeveen

 

Lees meer op de website18 mei - Nostalgische Filmmiddag Vinkeveen

Op zaterdagmiddag 18 mei is er weer een nieuwe voorstelling met films van VInkeveen gemaakt in de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw. Bewegende beelden waarvan sommige nog nooit eerder vertoond zijn.  Ze worden vertoond in de tent van Vinkefest (Demmerik 1). De tent gaat open om 13.30 uur. De films starten om 14:00 uur. 

 

Lees meer op de website18 en 19 mei - hardzeilerij om de geuzenpenning

Vanaf de Gouden Eeuw werd er in de hier in de omgeving turf gestoken om Amsterdam van brandstof te voorzien. Omgekeerd kwam er uit Amsterdam afval naar Vinkeveen om de overgebleven eilanden te verstevigen. Dit gebeurde met schepen die door wind- en spierkracht voortgestuwd werden. Op zaterdag 18 en zondag 19 mei wordt deze situatie nagebootst door historische vaartuigen en hun bemanning op de Kleine Plas, de Zuidplas en natuurlijk de Geuzensloot.

 

Lees meer op de website26 mei - Brillen en Ovalendag Wilnis

Terug van weggeweest; de Brillen en Ovalendag. Ooit begonnen als een klein evenement waar de bril- én ovaalkever centraal staan, maar inmiddels uitgegroeid tot een internationaal vintage evenement dat ver over de landsgrenzen bekend is. Vanaf 10 uur staan er ruim 400 kevers uit binnen- en buitenland opgesteld rondom de Willistee in Wilnis. Er is een onderdelenmarkt, muziek en vermaak voor de kinderen.

 

Lees meer op de website