Evenementen AUGUSTUS 2024

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


8-10 AUGUSTUS - Waverfeest

Het Waverfeest is al 80 jaar een groots zomers buurtfeest met een uitgebreid activiteitenprogramma; voor ieder wat wils. Traditioneel komen vele inwoners uit De Waver, Waverveen, Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude, Vinkeveen en Mijdrecht naar dit feest dat altijd in augustus (week 32) plaatsvindt. Alle festiviteiten vinden plaats op of vanaf/vlakbij het feestterrein; Waver 23 te Ouderkerk aan de Amstel.

 

Lees meer op facebook14-17 AUGUSTUS - wilnis festival

Foto: Wilnis Festival
Foto: Wilnis Festival

Week 33 … al jarenlang betekent dat vier dagen feest voor jong en oud in Wilnis. Tijdens deze dagen worden er sportieve activiteiten georganiseerd, zijn er verschillende spelen en wordt er gezongen en gedanst onder het genot van een hapje, drankje en livemuziek. Daarnaast is er ook kermis.

 

Lees meer op de website24 AUGUSTUS - Autocross abcoude

foto: Marco Bakker | Stichting Autocross Abcoude
foto: Marco Bakker | Stichting Autocross Abcoude

In het jaar dat Autocross Abcoude 50 jaar bestaat mag deze natuurlijk niet ontbreken op je ‘daar-moet-ik-bij-zijn-lijst’ van 2024. Het is een spektakelstuk dat niet voor niets duizenden toeschouwers uit de wijde omgeving trekt. Glibberen en glijden, bagger en bochten, sloten en strobalen. Er gebeurt die dag van alles op de crossbaan. Autoliefhebbers komen ogen tekort bij dit fantastische schouwspel. De autocross is een belevenis die moeilijk in woorden is uit te drukken ... je moet het gewoon meemaken! De wedstrijden beginnen om ± 11.00 uur.  

 

Lees meer op de website27/31 AUGUSTUS - feestweek abcoude

foto: Fem van Duuren | Stichting Feestelijkheden Abcoude
foto: Fem van Duuren | Stichting Feestelijkheden Abcoude

Als de dampen van de autocross eindelijk zijn opgetrokken, start de Feestweek van Abcoude op dinsdag 27 augustus om 19.00 uur met de Ronde van Abcoude (hardloopwedstrijd over 3, 5 of 10 km). Verder is het de hele week feest met o.a. op donderdag de traditionele paardenmarkt (al sinds 1471!). 

 

Lees meer op de website 31 AUGUSTUS - Shantyfestival, Vinkeveen

De Turfschippers organiseren traditiegetrouw het oergezellige Shantyfestival. Op een mooi versierd terrein laten vijf shanty- en zeemanskoren hun mooiste nummers horen. Er zijn genoeg kraampjes met eten, drinken en er zijn (overdekte) zitplaatsen.

De toegang is gratis. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de Boei.

 

Lees meer op de websiteAUGUSTUS - Bezichtiging RK Kerk Vinkeveen

Elke woensdag en zaterdag van 13.00 - 16.00 uur bestaat er de mogelijkheid om de 60 meter hoge toren van De kathedraal van De Ronde Venen te beklimmen en tevens het prachtige interieur van de kerk te bezichtigen.

 

Lees meer op de websiteAUGUSTUS - Excursies Botshol

Foto: Rob Idema
Foto: Rob Idema

Gedurende de maanden juni t/m september kun je met een roeiboot het bijzondere natuurgebied Botshol verkennen. Dat kan op eigen houtje, maar ook onder begeleiding van een gids van IVN De Ronde Venen & Uithoorn of Natuurmonumenten. De excursies zijn op woensdag, zaterdag en zondag.

 

Kijk voor tijden en data op: www.natuurmonumenten.nl of ivn.nl