Evenementen JULI 2024

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


7 JULI - de hoef sportief

Op één dag wandelen, zwemmen, fietsen en hardlopen? Dat kan bij De Hoef Sportief, een uniek sportspektakel in het karakteristieke rustige De Hoef.

 

Lees meer op de website13 JULI - Het Rondje Eilanden, Vinkeveen

Sommige deelnemers van het 13e Rondje Eilanden komen al op vrijdag 12 juli naar de speciaal ingerichte tijdelijke camping op eiland 1. De wedstrijd - het echte ’Rondje Eilanden’ - vindt plaats op zaterdag. De honderden deelnemers leggen zo snel mogelijk het 6,5 km parcours over de 12 eilanden lopend én zwemmend af. De start van de wedstrijd is om 15.30 uur. In de finale, die om 18.00 uur start, is alleen plek voor de 30 snelste heren en dames. Na de wedstrijd is er tijd voor eten en drinken, gezelligheid en muziek. 

 

Naast de wedstrijd is er het HRE Festival: een weekend lang plezier aan het water. Van vrijdagavond tot en met zondag kun je je helemaal onderdompelen in het Vinkeveense Festivalgevoel. Een beetje sporten, eten, muziek luisteren (of spelen), sterrenkijken en genieten van de hottubs. Een zomers festivalsfeertje, waar van alles mag en niks moet. 

 

Lees meer op de website 17 JULI - jaarmarkt vinkeveen

Oergezellige markt midden in Vinkeveen. Van 10.00 tot 21.00 uur lekker struinen langs de ruim 120 kramen aan de Herenweg (tussen de Kerk en de Heulbrug). Om de markt aantrekkelijk te houden, tref je nooit meer dan twee dezelfde soort kramen aan. Er is van alles te koop. Kleding, speelgoed, telefoonaccessoires, cadeau-artikelen, brillen, cosmetica, parfum, woonaccessoires, boeken, sieraden, planten en bloemen, dekbedovertrekken, textiel, lederwaren, etenswaren en ga zo maar door. JULI - bezichtiging RK Kerk vinkeveen

Elke woensdag en zaterdag van 13.00 - 16.00 uur bestaat er de mogelijkheid om de 60 meter hoge toren van De kathedraal van De Ronde Venen te beklimmen en tevens het prachtige interieur van de kerk te bezichtigen.

 

Lees meer op de websiteJULI - excursies Botshol

Foto: Rob Idema
Foto: Rob Idema

Gedurende de maanden juni t/m september kun je met een roeiboot het bijzondere natuurgebied Botshol verkennen. Dat kan op eigen houtje, maar ook onder begeleiding van een gids van IVN De Ronde Venen & Uithoorn of Natuurmonumenten. De excursies zijn op woensdag, zaterdag en zondag.

 

Kijk voor tijden en data op: www.natuurmonumenten.nl of ivn.nl