Evenementen juni 2024

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


2 juni - Klink en Klaar, De Ronde Venen

Op zondag 2 juni organiseert Cultuurpunt Ronde Venen van 11.00 – 17.00 uur Klink-Klaar; ‘Tekst en Muziek voor Klein Publiek’. U kunt deze dag kennismaken met talenten in woord en muziek. Goede amateurs en semi-professionals, die affiniteit hebben met singer/songwriters of dat zelf zijn. Optredens in huiskamers, kerken en zaaltjes in De Ronde Venen. 

 

Het volledige programma staat op www.cultuurpuntrondevenen.nl

 14-16 juni - Ajoc Festival, MIJDRECHT

Na acht jaar stilte keerde het AJOC Festival vorig jaar weer terug. Dat beviel zo goed, dat het festival ook dit jaar weer op het programma staat. Net zoals vanouds kun je hier drie dagen helemaal los gaan op de lekkerste hits en bijkletsen met je vrienden met een koud biertje in de hand. Gegarandeerd een knalweekend! Optredens van o.a. Het Feestteam, Daredevils, Pater Moeskroen, Qmusic Foute Uur, Jeroen van der Boom en vele, vele anderen.

 

Lees meer op de website15 juni - STRAATTHEATERFESTIVAL, MIJDRECHT

Voor theaterliefhebbers is de zaterdag voor Vaderdag de mooiste en leukste dag van het jaar in De Ronde Venen. Tussen 11 en 17 uur is het centrum van Mijdrecht voor de 30e keer(!) een openluchtpodium voor een groot aantal straatkunstenaars uit binnen- en buitenland. Kleinschalig, gemoedelijk, toegankelijk, vriendelijk en onderscheidend!

 

Locatie: Centrum Mijdrecht

Lees meer op de website15 juni - Duckrace, MIJDRECHT

Gelijktijdig met het straattheaterfestival organiseert Lionsclub Mijdrecht-Wilnis een badeendjesrace met duizenden eendjes die racen naar de finish. Doe mee en win een mooie prijs. De race wordt gehouden in de Kerkvaart t.h.v. het Burg. Haitsmaplein tussen 13.00 en 14.00 uur. 

 

Lees meer op de website21-23 juni - Festival de Zomertuin, Abcoude

 De Zomertuin is een cultureel festival met muziek, theater, beeldende kunst en gezellige terrassen in festivalsferen. Met een programma voor jong en oud, waar zowel lokale talenten als professionele artiesten te zien zijn. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in het centrum van Abcoude.

 

Lees meer op de website22 juni - Vinkcuisine, Vinkeveen

‘De grootste open keuken van Vinkeveen’, zo wordt Vinkcuisine ook wel genoemd. De allerbeste chefs van restaurants uit Vinkeveen en omgeving bereiden de allerlekkerste gerechten voor je. Samen met een divers aanbod van andere lokale ondernemers bieden zij je vanaf 16.00 uur een heerlijke middag/avond op-en-top vermaak.

 

Meer info via facebook 22 juni - Taptoe, MIJDRECHT

VIOS organiseert elk jaar een aantrekkelijke taptoe op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Dweilorkest DORST zorgt vanaf 13.30 uur voor een sfeervol voorprogramma. De Taptoe begint om 14.00 uur in het centrum van Mijdrecht. De toegang is gratis. 

 

Info: www.vios-mijdrecht.nl 30 juni - Oldtimermiddag, Mijdrecht

Ruim 200 oldtimers - variërend in een leeftijd van 30 tot 115 (!) jaar - komen naar de parkeerplaats bij het zwembad in Mijdrecht.  Een mooi evenement voor de liefhebber, de verzamelaar, maar ook voor iedereen die van muziek en gezellighed houdt. Er is vanaf 15.00 tot 19.00 uur genoeg te zien en te doen.

 

Lees meer op de websitejuni - Excursies Botshol

Foto: Rob Idema
Foto: Rob Idema

Vanaf 16 juni kun je met een roeiboot het bijzondere natuurgebied Botshol ontdekken. Dat kan op eigen houtje, maar ook onder begeleiding van een ervaren gids van IVN De Ronde Venen & Uithoorn of Natuurmonumenten. De excursies zijn op woensdag, zaterdag en zondag.

 

Kijk voor tijden en data op: www.natuurmonumenten.nl of ivn.nl