Evenementen SEPTEMBER 2023

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij voor u hieronder op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


1 en 2 september - Feestweek Abcoude

De laatste twee dagen van de gevarieerde feestweek in Abcoude worden op zaterdag afgesloten met het grootse Abcouder Jazzfestival en een groots vuurwerk.

 

foto: Fem van Duuren | Stichting Feestelijkheden Abcoude

Lees meer op de website 9 en 10 SEPTEMBER - open monumentendag

Onder andere de RK kerk in Vinkeveen,  Gemaal De Ruiter, Fort bij Nigtevecht, de Janskerk te Mijdrecht, de NH Kerk te Wilnis en de kerken in Abcoude stellen hun deuren open.

 

www.openmonumentendag.nl10 SEPTEMBER - Polder Performance II

Zondag 10 september organiseert het Spoorhuis Vinkeveen samen met Cultuurpunt Ronde Venen en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Polder Performance II, een serie spetterende optredens in de Demmerikse polder.  

 

Lokale artiesten en gezelschappen tonen tussen 12.00 en 16.00 uur hun kunsten. Onder andere in het Spoorhuis Vinkeveen, Gemaal de Ruiter en bij Kaasboerderij Van der Arend. Het smaakt naar Oerol, maar dan in de Demmerikse polder in Vinkeveen!

 

Het lied ‘Het Water Brult’ van Maarten van Roozendaal, is daarbij de rode draad. In dit geval wordt er verwezen naar het water. Water als vijand bij overstromingen, maar ook een vriend om op te varen, in te zwemmen en van te genieten. Passend bij Vinkeveen.

 

www.hetspoorhuis.nl/evenementen/29 en 30 SEPTEMBER - Turfrace, vinkeveen

Een traditionele wedstrijd tussen klassieke Westlanders en Kagenaars vanuit Warmond naar Vinkeveen en vice versa. Prachtig om de oude zeilboten te zien varen op de Vinkeveense Plassen en de (smalle) sloten.

 

lees meer op de website