Evenementen SEPTEMBER 2023

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij voor u hieronder op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


1 en 2 september - Feestweek Abcoude

De laatste twee dagen van de gevarieerde feestweek in Abcoude worden op zaterdag afgesloten met het grootse Abcouder Jazzfestival en een groots vuurwerk.

 

foto: Fem van Duuren | Stichting Feestelijkheden Abcoude

Lees meer op de website 2 september - Open Dag Brandweer Vinkeveen

Een spannend evenement voor jong en oud

 

Brandweer Vinkeveen kondigt met trots de Open Dag aan op 2 september 2023 van 10:00 tot 16:00 uur bij de kazerne aan het Kloosterplein. Het evenement belooft een dag vol spanning en educatie te worden voor jong en oud. Van spectaculaire demonstraties tot spannende ervaringen, er is voor iedereen iets tofs te beleven. 

De Open Dag van de Brandweer biedt een unieke kans om een kijkje te nemen in het werk van de  brandweerlieden die dagelijks klaarstaan om de veiligheid van onze gemeenschap te waarborgen. Maar ook de politie, ambulance en andere hulpverleners zijn van de partij .

 

Hoogtepunten van de dag zijn onder andere: 

 

1. Ritjes in een echte brandweerauto

Kinderen en volwassenen kunnen genieten van een spannende rit in een echte brandweerauto. Voel de adrenaline terwijl je over het terrein rijdt en ervaar zelf hoe het is om een brandweerman of -vrouw te zijn en misschien mag de sirene wel even aan. 

 

2. Demonstraties

Er zullen spectaculaire live-demonstraties plaatsvinden waarbij de brandweerlieden laten zien hoe ze de klus klaren in het heetst van de strijd. Bewonder hoe ze branden blussen, gevaarlijke stoffen beheersen en reddingsoperaties uitvoeren. Het belooft een adembenemende ervaring te worden. 

 

3. Ontmoet de professionals

Maak kennis met de brandweerlieden van Vinkeveen en stel al je vragen over hun werk. Leer meer over de training die zij ontvangen en de uitrusting die ze gebruiken om levens te redden. Daarnaast zullen ook vertegenwoordigers van de politie en ambulance aanwezig zijn om hun taken en verantwoordelijkheden toe te lichten, maar pas op want voor je het weet dan slaan ze jou in de boeien. 

 

4. Interactieve activiteiten

Voor de jongere bezoekers zijn er leuke en educatieve activiteiten georganiseerd waarmee ze hun ware brandweerdiploma kunnen halen. Daarnaast kunnen ze een brandweer kleurplaat inleveren tijdens de open dag en dan mooie brandweerprijzen winnen! De kleurplaten worden uitgedeeld op de basisscholen in Vinkeveen of kunnen bij de lokale supermarkt opgehaald worden.  

 

5. Eten en drinken

Van zoveel inspanning krijg je vast dorst en trek, ook daar is aan gedacht want er zijn ambachtelijke pannenkoeken, snacks en lekkere drankjes verkrijgbaar. 

 

De Open Dag van de Brandweer in Vinkeveen is gratis toegankelijk voor iedereen. Het evenement biedt een unieke gelegenheid voor inwoners van Vinkeveen en omgeving om meer te weten te komen over de brandweer en andere hulpdiensten. 9 en 10 SEPTEMBER - open monumentendag

Onder andere de RK kerk in Vinkeveen,  Gemaal De Ruiter, Fort bij Nigtevecht, de Janskerk te Mijdrecht, de NH Kerk te Wilnis en de kerken in Abcoude stellen hun deuren open.

 

www.openmonumentendag.nl10 SEPTEMBER - Polder Performance II

Zondag 10 september organiseert het Spoorhuis Vinkeveen samen met Cultuurpunt Ronde Venen en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Polder Performance II, een serie spetterende optredens in de Demmerikse polder.  

 

Lokale artiesten en gezelschappen tonen tussen 12.00 en 16.00 uur hun kunsten. Onder andere in het Spoorhuis Vinkeveen, Gemaal de Ruiter en bij Kaasboerderij Van der Arend. Het smaakt naar Oerol, maar dan in de Demmerikse polder in Vinkeveen!

 

Het lied ‘Het Water Brult’ van Maarten van Roozendaal, is daarbij de rode draad. In dit geval wordt er verwezen naar het water. Water als vijand bij overstromingen, maar ook een vriend om op te varen, in te zwemmen en van te genieten. Passend bij Vinkeveen.

 

www.hetspoorhuis.nl/evenementen/29 en 30 SEPTEMBER - Turfrace, vinkeveen

Een traditionele wedstrijd tussen klassieke Westlanders en Kagenaars vanuit Warmond naar Vinkeveen en vice versa. Prachtig om de oude zeilboten te zien varen op de Vinkeveense Plassen en de (smalle) sloten.

 

lees meer op de website