kom op plekken waar je anders niet komt

Ontdek de smalle slootjes, vaar onder lage bruggetjes door en peddel een mooie tocht. Met een kano kom je op plekken waar je anders niet komt. Kom oog en oog met de fuut met haar jongen op de rug, geniet van de eend met haar kuikens en kom geruisloos dichterbij als er een ringslang in het zonnetje ligt op een van de legakkers: het kan met een kano.

 

WATERFIETS (MET EIGEN GLIJBAAN!)

Op zoek naar een leuk uitstapje voor het hele gezin? Huur een waterfiets bij Vinkeveen Haven. Zij heeft de keuze uit gewone waterfietsen en waterfietsen met eigen glijbaan. Een dag plezier op het water is hiermee gegarandeerd. De waterfietsen bieden ruimte aan twee tot vier personen én een rijkelijk gevulde picknickmand of koelbox. Te huur voor een uurtje, een dagdeel of een hele dag.

 

ROUTES

Er zijn verschillende vaarroutes uitgezet die ook met de kano of waterfiets goed te doen zijn. Klik hier voor de vaarroutes.

 


HUUR EEN KANO

Rondom de Vinkeveense Plassen zijn verschillende mogelijkheden voor het huren van een kano. Maak een rondje door Vinkeveen-dorp vanaf Vinkeveen Haven of ontdek hiervandaan de prachtige Geuzensloot en kom op ooghoogte met de grazende koeien in het naastgelegen weiland. Of vaar vanuit Haven Winkeloord/Zwier door de bijzondere Botsholsloot aan de rand van de Noordplas. Een deel van deze sloot is afgesloten voor motorboten; geniet van de unieke stilte!

 

vinkeveen haven

Vinkeveen Haven beschikt over twee soorten kano’s. De Canadese kano en de kajak. Met een kajak kun je in je eentje heel hard varen. Je hebt een dubbele peddel ...

ZWIER de vrijhaven van de stad

Zwier de vrijhaven van de stad beschikt over twee soorten kano’s. De Canadese kano en de kajak. Met een kajak kun je in je eentje heel hard varen ... Kanoroutes

Achterbosroute

Korte, maar mooie route over de Vinkeveense Plassen, door de (smalle) slootjes van VInkeveen, langs bruggetjes en fraaie huizen. Deze route is ook geschikt voor kano en sup.

 

Lengte: 8 of 11 km
Startpunt: Vinkeveen

Aanbieder: Recreatie MIdden-Nederland

VINKEVEENSE PLASSEN ROUTE

Rondje over de Vinkeveense Plassen, langs de zandeilanden en tussen de legakkers door. Bekijk de fraaie huizen eens vanaf het water. Ook geschikt voor kano en sup. 

 

Lengte: 9, 12 of 16 km

Startpunt: Vinkeveen

Aanbieder: Recreatie MIdden-NederlandKijk voor meer routes op www.kanoroutes.nl of op www.recreatiemiddennederland.nl