Evenementen SEPTEMBER 2022

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij voor u hieronder op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


3 SEPTEMBER - nacht van neptunus VINKEVEEN

Jaarlijkse afsluiting van het zomerseizoen. Honderden verlichte boten varen een rondje over de plassen, op een veilige afstand van de kant, maar ook zodanig dat iedereen die zich langs de route heeft verzameld alles goed kan zien. Zij brengen een 'groet' aan Neptunus. De start is om ongeveer 21.00 uur in de buurt van de starttoren (eiland 8). 10 SEPTEMBER - culinaire venen - mijdrecht

Zaterdag 10 september valt er weer veel te genieten voor fijnproevers en lekkerbekken. Diverse restaurants en horeca­bedrijven uit de regio zetten op het Raadhuisplein in Mijdrecht hun beste beentje voor tijdens de dertiende editie van de Culinaire Venen en toveren de bezoekers de lekkerste kleine hapjes, gerechtjes en wijnen voor. 

 

lees meer op de website11/12 SEPTEMBER - open monumentendag

Onder andere de RK kerk in Vinkeveen, Fort bij Nigtevecht, de Janskerk te Mijdrecht, de NH Kerk te Wilnis en de kerken in Abcoude stellen hun deuren open.

 

www.openmonumentendag.nl23/24 SEPTEMBER - Turfrace - vinkeveen

Een traditionele wedstrijd tussen klassieke Westlanders en Kagenaars vanuit Warmond naar Vinkeveen en vice versa. Prachtig om de oude zeilboten te zien varen op de Vinkeveense Plassen en de (smalle) sloten.

 

lees meer op de websiteSEPTEMBER - Expositie Rampzalig 1672

Van 1 juli t/m 21 oktober is er in de Katholieke kerk in Vinkeveen een tentoonstelling die in het teken staat van het Rampjaar 1672. 

De tentoonstelling is elke woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 - 16.00 uur te bezoeken. 

 

Daarnaast is er van  5 september t/m 2 oktober een extra (wissel)tentoonstelling over de Oude Hollandse Waterlinie. SEPTEMBER - Bello Safari

Stap in de wereld van de eeuwenoude Demmerikse polder en geniet samen met een groep van een wandeling over het oude spoor.

Je kunt heerlijk relaxen in de boomgaard van een afgelegen kaasboerderij terwijl je, happend in lekkere broodjes boerenkaas, uitkijkt over het weidse polderlandschap.

Na een bezoek met rondleiding aan een historisch verlaten stationnetje neemt een bevlogen gids je mee over het hobbelige oude spoor waarbij hij/zij vertelt over de vogels, het water, de koeien en het lief en leed dat mensen hier in de afgelopen duizend jaar ervaren hebben.

 

Bijzonderheden

Van 10.00 - 14.00, € 24,50 p.p. inclusief koffie/thee/lekkers/fruit/heerlijke lunch.

Wil je een groepsboeking maken van meer dan 8 personen: mail naar info@hetspoorhuis.nl, dan krijg je per kerende post een groeps-offerte op maat.

 

Meer info via de website