Evenementen SEPTEMBER 2020

IN VERBAND MET DE CORONA-CRISIS ZIJN ONDERSTAANDE EVENEMENTEN NOG ONZEKER. HOU DEZE WEBSITE EN DE PLAATSELIJKE MEDIA IN DE GATEN.


In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse evenementen georganiseerd. Hieronder een beknopt overzicht.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.

Of op de facebookpagina van Stichting Vinkeveen Promotion

 


5 SEPTEMBER - nacht van neptunus VINKEVEEN

Jaarlijkse afsluiting van het zomerseizoen. Honderden verlichte boten varen een rondje over de plassen, op een veilige afstand van de kant, maar ook zodanig dat iedereen die zich langs de route heeft verzameld alles goed kan zien. Zij brengen een 'groet' aan Neptunus. De start is om ongeveer 21.00 uur in de buurt van de starttoren (eiland 8). 12 SEPTEMBER - culinaire venen - mijdrecht

Zaterdag 12 september valt er weer veel te genieten voor fijnproevers en lekkerbekken. Diverse restaurants en horeca­bedrijven uit de regio zetten op het Raadhuisplein in Mijdrecht hun beste beentje voor tijdens de dertiende editie van de Culinaire Venen en toveren de bezoekers de lekkerste kleine hapjes, gerechtjes en wijnen voor. 

 

lees meer op de website12/13 SEPTEMBER - open monumentendag

Onder andere de RK kerk, Het Spoorhuis en Gemaal De Ruiter te Vinkeveen, Fort Abcoude, Fort Nigtevegt, De Veenmolen te Wilnis, de Janskerk te Mijdrecht en de NH Kerk te Wilnis stellen hun deuren open.

 

www.openmonumentendag.nl27/29 SEPTEMBER - Turfrace - vinkeveen

Een traditionele wedstrijd tussen klassieke Westlanders en Kagenaars vanuit Warmond naar Vinkeveen en vice versa. Prachtig om de oude zeilboten te zien varen op de Vinkeveense Plassen en de (smalle) sloten.

 

lees meer op de website