Evenementen mei 2021 [onder voorbehoud]

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse evenementen georganiseerd. In verband met de coronacrisis is het nog onzeker of de vermelde evenementen doorgaan en zo ja, welke regels er voor de bezoekers gelden. 

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht. 


16 MEI - brillen en ovalendag - wilnis

LET OP: UITGESTELD NAAR 29 AUGUSTUS

Na het succes van de afgelopen jaren is Wilnis op 16 mei wederom het centrum voor liefhebbers van bijzondere Kevers. 

Ook dit jaar zijn er meer dan 500 bijzondere volkswagens (de zgn. Brillen en Ovalen) uit alle hoeken van het land, maar ook uit Zweden, Duitsland, Polen en zelfs Californië en Hong Kong, te zien. 

 

Het bijzondere evenement vindt plaats bij De Willistee aan de Pieter Joostenlaan 24 te Wilnis. Van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina 

 21 t/m 24 MEI - VINKEFEST [AFGELAST]

Van de grootste vrijmibo in De Ronde Venen tot een fantastische familiedag, met daartussenin sportiviteit en feest.. veel feest! Hou dit weekend dus vrij om hier bij te zijn!

 

Locatie: Kermisterrein Demmerik 1 te Vinkeveen

Lees meer op de website22/23 MEI - Hardzeilerij om de geuzenpenning

Historische zeilboten in Vinkeveen

Vanaf de Gouden Eeuw werd er in de moerassen turf gestoken om Amsterdam van brandstof te voorzien. Omgekeerd kwam er uit Amsterdam afval naar Vinkeveen om de overgebleven eilanden te verstevigen. Dit gebeurde met schepen die door wind- en spierkracht voortgestuwd werden. Op zaterdag 30 en zondag 31 mei wordt deze situatie nagebootst door historische vaartuigen en hun bemanning op de Kleine Plas, de Zuidplas en natuurlijk de Geuzensloot.

 

Locatie: Vinkeveense Plassen

Lees meer op de website29/30 MEI - Atelierroute KunstRondeVenen

LET OP: Uitgesteld naar 28/29 augustus

Historische zeilboten in Vinkeveen

Een groot aantal kunstenaars uit De Ronde Venen laten hun werk zien tijdens de tweejaarlijkse atelierroute. Naast het werk van bijna 70 kunstenaars kan men zich in sommige ateliers ook laten verrassen door optredens van dansers, muzikanten, verhalenvertellers en dichters uit de regio.

 

Locatie: Op verschillende plekken in De Ronde Venen

Lees meer op de website