Evenementen juni 2023

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij voor u hieronder op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


4 juni - Klink en Klaar, Wilnis

Op zondag 4 juni organiseert Cultuurpunt Ronde Venen van 11.00 – 17.00 uur Klink-Klaar; ‘Tekst en Muziek voor Klein Publiek’ op het recreatie-eiland Eiland van Hein in Wilnis. U kunt deze dag kennismaken met talenten in woord en muziek, in het bijzonder uit de Ronde Venen. Dit kunnen goede amateurs zijn of semi-professionals, die affiniteit hebben met singer/songwriters of dat zelf zijn. Speciale gast is de talentvolle Kai Bodewitz, die een korte muzikale voorstelling brengt.

 

Het volledige programma staat op www.cultuurpuntrondevenen.nl

 16-18 juni - Ajoc Next Generation, MIJDRECHT

Terug van weggeweest; het legendarische AJOC-festival. Jarenlang was dit hét festival in De Ronde Venen en de wijde omtrek. De nieuwe organisatie gaat er weer een gigantisch feest van maken. Met o.a. optredens van Daredevils, Starstruck, Qmusic het foute uur en nog veel meer. Het wordt een knalweekend!

 

Lees meer op de website17 juni - STRAATTHEATERFESTIVAL, MIJDRECHT

Voor velen is de zaterdag voor Vaderdag de mooiste en leukste dag van het jaar in De Ronde Venen is. Tussen 11 en 17 uur is het centrum van Mijdrecht wederom een openluchtpodium voor een groot aantal straatkunstenaars uit binnen- en buitenland. 

 

Locatie: Centrum Mijdrecht

Lees meer op de website17 juni - Duckrace, MIJDRECHT

In samenwerking met het straattheaterfestival organiseert Lionsclub Mijdrecht-Wilnis een badeendjesrace met duizenden eendjes die racen naar de finish. Doe mee en win een mooie prijs. De race wordt gehouden in de Kerkvaart t.h.v. het Burg. Haitsmaplein tussen 13.00 en 14.00 uur. 

 

Lees meer op de website24 juni - Taptoe, MIJDRECHT

VIOS organiseert elk jaar een aantrekkelijke taptoe op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Dweilorkest DORST zorgt vanaf 13.30 uur voor een sfeervol voorprogramma. De Taptoe begint om 14.00 uur in het centrum van Mijdrecht. De toegang is gratis. 

 

Info: www.vios-mijdrecht.nl 24 juni - Zomertuinfestival, Abcoude

 De Zomertuin is een cultureel festival met muziek, theater, beeldende kunst en gezellige terrassen in festivalsferen. Met een programma voor jong en oud, waar zowel lokale talenten als professionele artiesten te zien zijn. Het festival vindt plaats bij De Witte Dame en fort Abcoude.

 

Lees meer op de website25 juni - Oldtimermiddag, Mijdrecht

 

Ruim 200 oldtimers - variërend in een leeftijd van 30 tot 115 (!) jaar - komen naar de parkeerplaats bij het zwembad in Mijdrecht.  Een mooi evenement voor de liefhebber, de verzamelaar, maar ook voor iedereen die van muziek en gezellighed houdt. Er is genoeg te zien en te doen.

 

Lees meer op de website