Evenementen juni 2022

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij voor u hieronder op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


3 t/m 6 juni - Vinkefest

Van de grootste vrijmibo in De Ronde Venen tot een fantastische familiedag, met daartussenin sportiviteit en feest.. veel feest! Met o.a. optredens van Tino Martin, Waterproof Shampoo en Mart Hoogkamer. Hou dit weekend dus vrij om hier bij te zijn!

 

Locatie: Kermisterrein Demmerik 1 te Vinkeveen

 

Lees meer op de website4 en 5 juni - HARDZEILERIJ OM DE GEUZENPENNING

Vanaf de Gouden Eeuw werd er in de moerassen turf gestoken om Amsterdam van brandstof te voorzien. Omgekeerd kwam er uit Amsterdam afval naar Vinkeveen om de overgebleven eilanden te verstevigen. Dit gebeurde met schepen die door wind- en spierkracht voortgestuwd werden. Op zaterdag 4 en zondag 5 juni wordt deze situatie nagebootst door historische vaartuigen en hun bemanning op de Kleine Plas, de Zuidplas en natuurlijk de Geuzensloot.

 

Locatie: Vinkeveense Plassen

Lees meer op de websiteVanaf 5 juni - Bello Safari

Stap in de wereld van de eeuwenoude Demmerikse polder en geniet samen met een groep van een wandeling over het oude spoor.

Je kunt heerlijk relaxen in de boomgaard van een afgelegen kaasboerderij terwijl je, happend in lekkere broodjes boerenkaas, uitkijkt over het weidse polderlandschap.

Na een bezoek met rondleiding aan een historisch verlaten stationnetje neemt een bevlogen gids je mee over het hobbelige oude spoor waarbij hij/zij vertelt over de vogels, het water, de koeien en het lief en leed dat mensen hier in de afgelopen duizend jaar ervaren hebben.

 

Bijzonderheden

Van 10.00 - 14.00, € 24,50 p.p. inclusief koffie/thee/lekkers/fruit/heerlijke lunch.

Wil je een groepsboeking maken van meer dan 8 personen: mail naar info@hetspoorhuis.nl, dan krijg je per kerende post een groeps-offerte op maat.

 

Meer info via de website18 juni - STRAATTHEATERFESTIVAL - MIJDRECHT

Het is al jarenlang de traditie dat de zaterdag voor Vaderdag voor velen de mooiste en leukste dag van het jaar in De Ronde Venen is. Tussen 11 en 17 uur is het centrum van Mijdrecht wederom een openluchtpodium voor een groot aantal straatkunstenaars uit binnen- en buitenland. 

 

Locatie: Centrum Mijdrecht

Lees meer op de website18 juni - Duckrace - MIJDRECHT

In samenwerking met het straattheaterfestival organiseert Lionsclub Mijdrecht-Wilnis een badeendjesrace met duizenden eendjes die racen naar de finish. Doe mee en win een mooie prijs. De race wordt gehouden in de Kerkvaart t.h.v. het Burg. Haitsmaplein tussen 13.00 en 14.00 uur. 

 

Lees meer op de website25 juni - Taptoe - MIJDRECHT

VIOS organiseert elk jaar een aantrekkelijke taptoe op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Dweilorkest DORST zorgt vanaf 13.30 uur voor een sfeervol voorprogramma. De Taptoe begint om 14.00 uur op het Raadhuisplein in Mijdrecht

De toegang is gratis. 

Info: www.vios-mijdrecht.nl