Evenementen JULI 2022

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij voor u hieronder op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


1 JULI - Vinkcuisine - Vinkeveen

Vrijdag 1 juli staat Vinkeveen in het teken van hapjes, drankjes, lifestyle en entertainment. Restaurants uit Vinkeveen en omgeving presenteren zich aan het publiek met hun lekkerste hapjes.

 

Locatie: Sportpark De Molmhoek

Lees meer op de website1/2 JULI - Vogelvrij festival - amstelhoek

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli kun je het hele weekend vogelvrij los gaan op het grootste evenement van de regio. Op vrijdagavond komen de beste live-artiesten van Nederland langs op VOGELVRIJ LIVE. Op zaterdag kan je een festival verwachten zoals je van Vogelvrij gewend bent: de vetste DJ’s en live-acts van dit moment!

 

Lees meer op de website2/3 JULI - RICHARD'S RAP & RUIG RACE - Vinkeveen

Rap en ruigrace De Veensteker

Op zaterdag 2 juli gaan tussen de 20 en 30 teams op een eigen bouwlocatie in De Ronde Venen een boot bouwen. Ieder team krijgt hetzelfde pakket bouwmaterialen. 

Op de verschillende bouwlocaties wordt van alles georganiseerd en publiek is van harte welkom!

 

Op zondag 3 juli vindt de Richard's Rap en Ruig Race plaats op Eiland 1 te Vinkeveen. Vanaf 14:00 uur leggen de teams, bestaande uit 6 tot 8 personen, één tegen één een parcours af (als ze dat redden…) en na de race vind de prijsuitreiking plaats.

 

Locatie: Eiland 1 Vinkeveen

Lees meer op de website2 en 3 juli - Zomertuin Festival Abcoude

Eens per jaar verandert Abcoude in een groot podium voor kunst en cultuur. Festival de Zomer­tuin is een tweedaags cultureel festival met bekende artiesten, kinderactiviteiten, foodtrucks en gezellige terrasjes. Voor elk wat wils: muziek, straattheater, film, lezingen en beeldende kunst. Deze editie heeft als thema ‘350 jaar Oude Hollandse Waterlinie’. Meer info (vanaf juni): www.cultuurhuisabcoude.nl3 juli - Brillen en Ovalendag - Wilnis

Na het succes van de afgelopen jaren is Wilnis op zondag 3 juli wederom het centrum voor liefhebbers van bijzondere Kevers. 

Ook dit jaar zijn er meer dan 500 bijzondere volkswagens (de zgn. Brillen en Ovalen) uit alle hoeken van het land, maar ook uit Zweden, Duitsland, Polen en zelfs Californië en Hong Kong, te zien. 

 

Het bijzondere evenement vindt plaats bij De Willistee aan de Pieter Joostenlaan 24 te Wilnis. Van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina 3 JULI - de hoef sportief

Op één dag wandelen, zwemmen, fietsen en hardlopen? 

Dat kan bij De Hoef Sportief, een uniek sportspektakel in het karakteristieke rustige De Hoef.

 

Lees meer op de website13 JULI - jaarmarkt vinkeveen

Oergezellige markt midden in Vinkeveen. Van 10.00 tot 21.00 uur lekker struinen langs de ruim 120 kramen aan de Herenweg (tussen de Kerk en de Heulbrug). Om de markt aantrekkelijk te houden, tref je nooit meer dan twee dezelfde soort kramen aan. Er is van alles te koop. Kleding, speelgoed, telefoonaccessoires, cadeau-artikelen, brillen, cosmetica, parfum, woonaccessoires, boeken, sieraden, planten en bloemen, dekbedovertrekken, textiel, lederwaren, etenswaren en ga zo maar door. juli - Bello Safari

Stap in de wereld van de eeuwenoude Demmerikse polder en geniet samen met een groep van een wandeling over het oude spoor.

Je kunt heerlijk relaxen in de boomgaard van een afgelegen kaasboerderij terwijl je, happend in lekkere broodjes boerenkaas, uitkijkt over het weidse polderlandschap.

Na een bezoek met rondleiding aan een historisch verlaten stationnetje neemt een bevlogen gids je mee over het hobbelige oude spoor waarbij hij/zij vertelt over de vogels, het water, de koeien en het lief en leed dat mensen hier in de afgelopen duizend jaar ervaren hebben.

 

Bijzonderheden

Van 10.00 - 14.00, € 24,50 p.p. inclusief koffie/thee/lekkers/fruit/heerlijke lunch.

Wil je een groepsboeking maken van meer dan 8 personen: mail naar info@hetspoorhuis.nl, dan krijg je per kerende post een groeps-offerte op maat.

 

Meer info via de websiteJULI - bezichtiging RK Kerk vinkeveen

Elke woensdag en zaterdag van 13.00 - 16.00 uur bestaat er de mogelijkheid om de 60 meter hoge toren van De kathedraal van De Ronde Venen te beklimmen en tevens het prachtige interieur van de kerk te bezichtigen.

 

Lees meer op de websiteJULI - Expositie 1672 Rampzalig

Van 1 juli t/m 21 oktober is er in de Katholieke kerk in Vinkeveen een tentoonstelling die in het teken staat van het Rampjaar 1672. 

De tentoonstelling is elke woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 - 16.00 uur te bezoeken. 

 

Daarnaast is er van  5 september t/m 2 oktober een extra (wissel)tentoonstelling over de Oude Hollandse Waterlinie.