Evenementen JULI 2020

IN VERBAND MET DE CORONA-CRISIS ZIJN ONDERSTAANDE EVENEMENTEN AFGELAST. VANZELFSPREKEND HOPEN DE ORGANISATOREN U ALLEMAAL VOLGEND JAAR WEER IN GOEDE GEZONDHEID TE ZIEN.


In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse evenementen georganiseerd. Hieronder een beknopt overzicht.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.

Of op de facebookpagina van Stichting Vinkeveen Promotion

 


1/31 JULI - bezichtiging RK Kerk vinkeveen

Elke woensdag en zaterdag van 13.00 - 16.00 uur bestaat er de mogelijkheid om de 60 meter hoge toren van De kathedraal van De Ronde Venen te beklimmen en tevens het prachtige interieur van de kerk te bezichtigen.

 

Lees meer op de websiteOp vrijdag 3 en zaterdag 4 juli kan je het hele weekend vogelvrij los gaan op het grootste evenement van de regio. Op vrijdagavond komen de beste live-artiesten van Nederland langs op VOGELVRIJ LIVE. Op zaterdag kan je een festival verwachten zoals je van Vogelvrij gewend bent: de vetste DJ’s en live-acts van dit moment!

 

Lees meer op de website4 JULI - Vogelvrij festival - amstelhoek

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli kan je het hele weekend vogelvrij los gaan op het grootste evenement van de regio. Op vrijdagavond komen de beste live-artiesten van Nederland langs op VOGELVRIJ LIVE. Op zaterdag kan je een festival verwachten zoals je van Vogelvrij gewend bent: de vetste DJ’s en live-acts van dit moment!

 

Lees meer op de website4 JULI - RICHARD'S RAP & RUIG RACE  - geannuleerd

Rap en ruigrace De Veensteker

Op zaterdag 4 jul 2020 gaan tussen de 20 en 30 teams op een eigen bouwlocatie in De Ronde Venen een boot bouwen. Ieder team krijgt hetzelfde pakket bouwmaterialen. 

Op de verschillende bouwlocaties wordt van alles georganiseerd en publiek is van harte welkom!

 

Op zondag 5 juli vind de Richard's Rap en Ruig Race plaats op Eiland 1 te Vinkeveen. Vanaf 14:00 uur leggen de teams, bestaande uit 6 tot 8 personen, één tegen één een parcours af (als ze dat redden…) en na de race vind de prijsuitreiking plaats.

 

Locatie: Eiland 1 Vinkeveen

Lees meer op de website5 JULI - RICHARD'S RAP & RUIG RACE  - geannuleerd

Op zaterdag 4 jul 2020 gaan tussen de 20 en 30 teams op een eigen bouwlocatie in De Ronde Venen een boot bouwen. Ieder team krijgt hetzelfde pakket bouwmaterialen. 

Op de verschillende bouwlocaties wordt van alles georganiseerd en publiek is van harte welkom!

 

Op zondag 5 juli vind de Richard's Rap en Ruig Race plaats op Eiland 1 te Vinkeveen. Vanaf 14:00 uur leggen de teams, bestaande uit 6 tot 8 personen, één tegen één een parcours af (als ze dat redden…) en na de race vind de prijsuitreiking plaats.

 

Locatie: Eiland 1 Vinkeveen

Lees meer op de website5 JULI - de hoef sportief

Op één dag wandelen, zwemmen, fietsen en hardlopen? 

Dat kan bij De Hoef Sportief, een uniek sportspektakel in het karakteristieke rustige De Hoef.

 

Lees meer op de website11 juli - boekenmarkt

Op zaterdag 11 juli is er een boekenmarkt op het plein en in de gebouwen van De Morgenster te Vinkeveen. Omdat we ons moeten houden aan de 1,5 meter afstand worden boekentafels ingericht langs een route van eenrichtingsverkeer.  Per tafel is een vak omlijnd waarbinnen 1 huishouden tegelijk kan uitzoeken.

In het afgelopen jaar zijn door meer dan 20 particulieren enkele duizenden boeken ingeleverd voor verkoop door de kerk. Thema’s op de verschillende tafels zijn o.a.: romans, kinderboeken/ stripverhalen, thrillers, natuur en tuinen, koken, komisch, kunst, catalogussen/fotoboeken, sport, reizen, streekromans en non-fictie. Verder zijn er enkele tafels met antiquarische boeken, muziekboeken, ca 200 Lp’s uit jaren 60/70, video’s en theologische boeken.

De boekenmarkt is te vinden op Herenweg 253 te Vinkeveen en is geopend op zaterdag 11 juli tussen 9.00 en 15.30 uur.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees van Vliet, tel:  0655798831


15 JULI - jaarmarkt vinkeveen

Oergezellige markt midden in Vinkeveen. Van 10.00 tot 21.00 uur lekker struinen langs de ruim 120 kramen aan de Herenweg (tussen de Kerk en de Heulbrug). Om de markt aantrekkelijk te houden, tref je nooit meer dan twee dezelfde soort kramen aan. Er is van alles te koop. Kleding, speelgoed, telefoonaccessoires, cadeau-artikelen, brillen, cosmetica, parfum, woonaccessoires, boeken, sieraden, planten en bloemen, dekbedovertrekken, textiel, lederwaren, etenswaren en ga zo maar door. 17/19 JULI - het rondje eilanden

Sommige deelnemers van Het 8e Rondje Eilanden komen al op vrijdag 17 juli naar de speciaal ingerichte tijdelijke camping op eiland 1. De wedstrijd - het echte ’Rondje Eilanden’ - vindt plaats op zaterdag. De honderden deelnemers leggen zo snel mogelijk het 6,5 km parcours over de 12 eilanden lopend én zwemmend af. De start van de wedstrijd is om 15.30 uur. In de finale, die om 18.00 uur start, is alleen plek voor de 30 snelste heren en dames. Na de wedstrijd is er tijd voor eten en drinken, gezelligheid en muziek. 

 

Het HRE Festival

Naast de wedstrijd is er het HRE Festival: een weekend lang plezier aan het water. Van vrijdagavond tot en met zondag kun je je helemaal onderdompelen in het Vinkeveense Festivalgevoel. Een beetje sporten, eten, muziek luisteren (of spelen), sterrenkijken, slacklinen en genieten van de hottubs. Een zomers festivalsfeertje, waar van alles mag en niks moet. 

 

www.hetrondjeeilanden.nl