Evenementen AUGUSTUS 2023

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij voor u hieronder op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


11-13 AUGUSTUS - Waverfeest

Het Waverfeest is al vele jaren een groots zomers buurtfeest met een uitgebreid activiteitenprogramma; voor ieder wat wils. Traditioneel komen vele inwoners uit De Waver, Waverveen, Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude, Vinkeveen en Mijdrecht naar dit feest dat altijd in augustus (week 32) plaatsvindt. Alle festiviteiten vinden plaats op of vanaf/vlakbij het feestterrein; Waver 23 te Ouderkerk aan de Amstel.

 

Lees meer op facebook16-19 AUGUSTUS - wilnis festival

Week 33 … al jarenlang betekent dat vier dagen feest voor jong en oud in Wilnis. Tijdens deze dagen worden er sportieve activiteiten georganiseerd, zijn er verschillende spelen en wordt er gezongen en gedanst onder het genot van een hapje, drankje en livemuziek. Daarnaast is er ook kermis.

 

Lees meer op de website26 AUGUSTUS - Autocross abcoude

Traditiegetrouw is er voorafgaand aan de Feestweek van Abcoude de beroemde autocross van Abcoude. Deze cross trekt duizenden toeschouwers uit de wijde omgeving. Spektakel is immers gewaarborgd. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur. 

 

foto: Marco Bakker | Stichting Autocross Abcoude

Lees meer op de website29/31 AUGUSTUS - feestweek abcoude

Als de dampen van de autocross eindelijk zijn opgetrokken, start de Feestweek van Abcoude op dinsdag 29 augustus om 19.00 uur met de Ronde van Abcoude (hardloopwedstrijd over 3, 5 of 10 km). Verder is het de hele week feest met o.a. op donderdag de traditionele paardenmarkt (al sinds 1471!). 

 

foto: Fem van Duuren | Stichting Feestelijkheden Abcoude

Lees meer op de website 26 AUGUSTUS - Shantyfestival, Vinkeveen

De Turfschippers organiseren traditiegetrouw het oergezellige Shantyfestival. Op een mooi versierd terrein laten vijf shanty- en zeemanskoren hun mooiste nummers horen. Er zijn genoeg kraampjes met eten, drinken en er zijn (overdekte) zitplaatsen.

De toegang is gratis. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de Boei.

 

Lees meer op de websiteAUGUSTUS - Bezichtiging RK Kerk Vinkeveen

Elke woensdag en zaterdag van 13.00 - 16.00 uur bestaat er de mogelijkheid om de 60 meter hoge toren van De kathedraal van De Ronde Venen te beklimmen en tevens het prachtige interieur van de kerk te bezichtigen.

 

Lees meer op de website