Evenementen AUGUSTUS 2022

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse kleine en grotere evenementen georganiseerd. De grootste hebben wij voor u hieronder op een rijtje gezet.

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


5-7 AUGUSTUS - Het Rondje eilanden

Sommige deelnemers van het 11e Rondje Eilanden komen al op vrijdag 5 augustus naar de speciaal ingerichte tijdelijke camping op eiland 1. De wedstrijd - het echte ’Rondje Eilanden’ - vindt plaats op zaterdag. De honderden deelnemers leggen zo snel mogelijk het 6,5 km parcours over de 12 eilanden lopend én zwemmend af. De start van de wedstrijd is om 15.30 uur. In de finale, die om 18.00 uur start, is alleen plek voor de 30 snelste heren en dames. Na de wedstrijd is er tijd voor eten en drinken, gezelligheid en muziek. 

 

Het HRE Festival

Naast de wedstrijd is er het HRE Festival: een weekend lang plezier aan het water. Van vrijdagavond tot en met zondag kun je je helemaal onderdompelen in het Vinkeveense Festivalgevoel. Een beetje sporten, eten, muziek luisteren (of spelen), sterrenkijken en genieten van de hottubs. Een zomers festivalsfeertje, waar van alles mag en niks moet. 

 

www.hetrondjeeilanden.nl  11-13 AUGUSTUS - Waverfeest

Het Waverfeest is al vele jaren een groots zomers buurtfeest met een uitgebreid activiteitenprogramma; voor ieder wat wils. Traditioneel komen vele inwoners uit De Waver, Waverveen, Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude, Vinkeveen en Mijdrecht naar dit feest wat altijd in augustus (week 32) plaatsvindt. Maar ook belangstellenden uit de grotere regio zijn van harte welkom om mee te doen aan de diverse sportieve programma-onderdelen.

Alle festiviteiten vinden plaats op of vanaf/vlakbij het feestterrein; Waver 23 te Ouderkerk aan de Amstel.

 

Lees meer op facebook17-20 AUGUSTUS - wilnis festival

Week 33 … al jarenlang betekent dat vier dagen feest voor jong en oud in Wilnis. Tijdens deze dagen worden er sportieve activiteiten georganiseerd, zijn er verschillende spelen en wordt er gezongen en gedanst onder het genot van een hapje, drankje en livemuziek. Daarnaast is er ook kermis.

 

Lees meer op de website20 AUGUSTUS - Autocross abcoude

Traditiegetrouw is er voorafgaand aan de Feestweek van Abcoude de beroemde autocross van Abcoude. Deze cross trekt duizenden toeschouwers uit de wijde omgeving. Spektakel is immers gewaarborgd. De wedstrijden beginnen om 11.45 uur. 

 

foto: Marco Bakker | Stichting Autocross Abcoude

Lees meer op de website23-27 AUGUSTUS - feestweek abcoude

Als de dampen van de autocross eindelijk zijn opgetrokken, start de Feestweek op dinsdag 23 augustus om 19.00 uur met de Ronde van Abcoude (hardloopwedstrijd over 3, 5 of 10 km). Verder is het de hele week feest met o.a. op donderdag de traditionele paardenmarkt en op zaterdag het Jazzfestival Abcoude. 

 

foto: Fem van Duuren | Stichting Feestelijkheden Abcoude

Lees meer op de website 27 AUGUSTUS - Shantyfestival - Vinkeveen

De Turfschippers organiseren voor de 6e keer het Shantyfestival. Op een mooi versierd terrein waarop kraampjes met eten, drinken en (overdekte) zitplaatsen, laten vijf shanty- en zeemanskoren laten hun mooiste nummers horen.

De toegang is gratis. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de Boei.

 

Lees meer op de websiteAUGUSTUS - Expositie 1672 Rampzalig

Van 1 juli t/m 21 oktober is er in de Katholieke kerk in Vinkeveen een tentoonstelling die in het teken staat van het Rampjaar 1672. 

De tentoonstelling is elke woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 - 16.00 uur te bezoeken. 

 

Daarnaast is er van  5 september t/m 2 oktober een extra (wissel)tentoonstelling over de Oude Hollandse Waterlinie. AUGUSTUS - Bezichtiging RK Kerk Vinkeveen

Elke woensdag en zaterdag van 13.00 - 16.00 uur bestaat er de mogelijkheid om de 60 meter hoge toren van De kathedraal van De Ronde Venen te beklimmen en tevens het prachtige interieur van de kerk te bezichtigen.

 

Lees meer op de websiteAUGUSTUS - Bello Safari

Stap in de wereld van de eeuwenoude Demmerikse polder en geniet samen met een groep van een wandeling over het oude spoor.

Je kunt heerlijk relaxen in de boomgaard van een afgelegen kaasboerderij terwijl je, happend in lekkere broodjes boerenkaas, uitkijkt over het weidse polderlandschap.

Na een bezoek met rondleiding aan een historisch verlaten stationnetje neemt een bevlogen gids je mee over het hobbelige oude spoor waarbij hij/zij vertelt over de vogels, het water, de koeien en het lief en leed dat mensen hier in de afgelopen duizend jaar ervaren hebben.

 

Bijzonderheden

Van 10.00 - 14.00, € 22,50 p.p. inclusief koffie/thee/lekkers/fruit/heerlijke lunch.

Wil je een groepsboeking maken van meer dan 8 personen: mail naar info@hetspoorhuis.nl, dan krijg je per kerende post een groeps-offerte op maat.

 

Meer info via de website