Evenementen AUGUSTUS 2021 [onder voorbehoud]

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse evenementen georganiseerd. In verband met de coronacrisis is het nog onzeker of de vermelde evenementen doorgaan en zo ja, welke regels er voor de bezoekers gelden. 

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


1/31 AUGUSTUS - Bezichtiging RK Kerk Vinkeveen

Elke woensdag en zaterdag van 13.00 - 16.00 uur bestaat er de mogelijkheid om de 60 meter hoge toren van De kathedraal van De Ronde Venen te beklimmen en tevens het prachtige interieur van de kerk te bezichtigen.

 

Lees meer op de website12-14 AUGUSTUS - Waverfeest

Het Waverfeest is al vele jaren een groots zomers buurtfeest met een uitgebreid activiteitenprogramma; voor ieder wat wils. Traditioneel komen vele inwoners uit De Waver, Waverveen, Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude, Vinkeveen en Mijdrecht naar dit feest wat altijd in augustus (week 32) plaatsvindt. Maar ook belangstellenden uit de grotere regio zijn van harte welkom om mee te doen aan de diverse sportieve programma-onderdelen.

Alle festiviteiten vinden plaats op of vanaf/vlakbij het feestterrein; Waver 23 te Ouderkerk aan de Amstel.

 

Lees meer op facebook18-21 AUGUSTUS - wilnis festival

Week 33 … al jarenlang betekent dat vier dagen feest voor jong en oud in Wilnis. Tijdens deze dagen worden er sportieve activiteiten georganiseerd, zijn er verschillende spelen en wordt er gezongen en gedanst onder het genot van een hapje, drankje en livemuziek. Daarnaast is er ook kermis.

 

Lees meer op de website21 AUGUSTUS - Autocross abcoude

Traditiegetrouw is er voorafgaand aan de Feestweek van Abcoude de beroemde autocross van Abcoude. Deze cross trekt duizenden toeschouwers uit de wijde omgeving. Spektakel is immers gewaarborgd. De wedstrijden beginnen om 11.45 uur. 

 

foto: Marco Bakker | Stichting Autocross Abcoude

Lees meer op de website24-28 AUGUSTUS - feestweek abcoude

Als de dampen van de autocross eindelijk zijn opgetrokken, start de Feestweek op dinsdag 25 augustus om 19.00 uur met de Ronde van Abcoude (hardloopwedstrijd over 3, 5 of 10 km). Verder is het de hele week feest met o.a. op donderdag de traditionele paardenmarkt en op zaterdag het Jazzfestival Abcoude. 

 

foto: Fem van Duuren | Stichting Feestelijkheden Abcoude

Lees meer op de website 28 AUGUSTUS - vinkcuisine

Zaterdag 28 augustus staat Vinkeveen in het teken van hapjes, drankjes, lifestyle en entertainment. Restaurants uit Vinkeveen en omgeving presenteren zich aan het publiek met hun lekkerste hapjes.

 

Locatie: Sportpark De Molmhoek

Lees meer op de website

 28/29 AUGUSTUS - ATELIERROUTE KUNSTRONDEVENEN

Een groot aantal kunstenaars uit De Ronde Venen laten hun werk zien tijdens de tweejaarlijkse atelierroute. Naast het werk van bijna 70 kunstenaars kan men zich in sommige ateliers ook laten verrassen door optredens van dansers, muzikanten, verhalenvertellers en dichters uit de regio.

 

Locatie: Op verschillende plekken in De Ronde Venen

Lees meer op de website