Evenementen AUGUSTUS 2021 [onder voorbehoud]

In Vinkeveen, maar ook in de andere dorpen die deel uitmaken van Gemeente De Ronde Venen worden gedurende het gehele jaar diverse evenementen georganiseerd. In verband met de coronacrisis is het nog onzeker of de vermelde evenementen doorgaan en zo ja, welke regels er voor de bezoekers gelden. 

 

Kijk op www.uitinderondevenen.nl voor een actueel en uitgebreid overzicht.


1/31 AUGUSTUS - Bezichtiging RK Kerk Vinkeveen

Elke woensdag en zaterdag van 13.00 - 16.00 uur bestaat er de mogelijkheid om de 60 meter hoge toren van De kathedraal van De Ronde Venen te beklimmen en tevens het prachtige interieur van de kerk te bezichtigen.

 

Lees meer op de websiteAUGUSTUS - Bello Safari

Stap in de wereld van de eeuwenoude Demmerikse polder en geniet samen met een groep van een wandeling over het oude spoor.

Je kunt heerlijk relaxen in de boomgaard van een afgelegen kaasboerderij terwijl je, happend in lekkere broodjes boerenkaas, uitkijkt over het weidse polderlandschap.

Na een bezoek met rondleiding aan een historisch verlaten stationnetje neemt een bevlogen gids je mee over het hobbelige oude spoor waarbij hij/zij vertelt over de vogels, het water, de koeien en het lief en leed dat mensen hier in de afgelopen duizend jaar ervaren hebben.

 

Bijzonderheden

Van 10.00 - 14.00, € 22,50 p.p. inclusief koffie/thee/lekkers/fruit/heerlijke lunch.

Wil je een groepsboeking maken van meer dan 8 personen: mail naar info@hetspoorhuis.nl, dan krijg je per kerende post een groeps-offerte op maat.

 

Meer info via de website12-14 AUGUSTUS - Waverfeest

LET OP: UITGESTELD NAAR 2022

Het Waverfeest is al vele jaren een groots zomers buurtfeest met een uitgebreid activiteitenprogramma; voor ieder wat wils. Traditioneel komen vele inwoners uit De Waver, Waverveen, Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude, Vinkeveen en Mijdrecht naar dit feest wat altijd in augustus (week 32) plaatsvindt. Maar ook belangstellenden uit de grotere regio zijn van harte welkom om mee te doen aan de diverse sportieve programma-onderdelen.

Alle festiviteiten vinden plaats op of vanaf/vlakbij het feestterrein; Waver 23 te Ouderkerk aan de Amstel.

 

Lees meer op facebook18-21 AUGUSTUS - wilnis festival

Onder voorbehoud

Week 33 … al jarenlang betekent dat vier dagen feest voor jong en oud in Wilnis. Tijdens deze dagen worden er sportieve activiteiten georganiseerd, zijn er verschillende spelen en wordt er gezongen en gedanst onder het genot van een hapje, drankje en livemuziek. Daarnaast is er ook kermis.

 

Lees meer op de website21 AUGUSTUS - Autocross abcoude

LET OP: UITGESTELD NAAR 2022

Traditiegetrouw is er voorafgaand aan de Feestweek van Abcoude de beroemde autocross van Abcoude. Deze cross trekt duizenden toeschouwers uit de wijde omgeving. Spektakel is immers gewaarborgd. De wedstrijden beginnen om 11.45 uur. 

 

foto: Marco Bakker | Stichting Autocross Abcoude

Lees meer op de website24-28 AUGUSTUS - feestweek abcoude

LET OP: UITGESTELD NAAR 2022

Als de dampen van de autocross eindelijk zijn opgetrokken, start de Feestweek op dinsdag 25 augustus om 19.00 uur met de Ronde van Abcoude (hardloopwedstrijd over 3, 5 of 10 km). Verder is het de hele week feest met o.a. op donderdag de traditionele paardenmarkt en op zaterdag het Jazzfestival Abcoude. 

 

foto: Fem van Duuren | Stichting Feestelijkheden Abcoude

Lees meer op de website 28 AUGUSTUS - vinkcuisine

LET OP: UITGESTELD NAAR 2022

Zaterdag 28 augustus staat Vinkeveen in het teken van hapjes, drankjes, lifestyle en entertainment. Restaurants uit Vinkeveen en omgeving presenteren zich aan het publiek met hun lekkerste hapjes.

 

Locatie: Sportpark De Molmhoek

Lees meer op de website

 28 AUGUSTUS - Het Rondje Eilanden

ONDER VOORBEHOUD

Zwem- en hardloop evenement met elk jaar honderden deelnemers die zo snel mogelijk het 6,5 km parcours over de 12 eilanden lopend én zwemmend afleggen. De start van de wedstrijd is om 15.30 uur. In de finale, die om 18.00 uur start, is alleen plek voor de 30 snelste heren en dames. Na de wedstrijd is er tijd voor eten en drinken, gezelligheid en muziek. 

  

www.hetrondjeeilanden.nl 

 28/29 AUGUSTUS - ATELIERROUTE KUNSTRONDEVENEN

ONDER VOORBEHOUD

Een groot aantal kunstenaars uit De Ronde Venen laten hun werk zien tijdens de tweejaarlijkse atelierroute. Naast het werk van bijna 70 kunstenaars kan men zich in sommige ateliers ook laten verrassen door optredens van dansers, muzikanten, verhalenvertellers en dichters uit de regio.

 

Locatie: Op verschillende plekken in De Ronde Venen

Lees meer op de website

 29 AUGUSTUS - Brillen en ovalendag

ONDER VOORBEHOUD

Na het succes van de afgelopen jaren is Wilnis op 16 mei wederom het centrum voor liefhebbers van bijzondere Kevers. 

Ook dit jaar zijn er meer dan 500 bijzondere volkswagens (de zgn. Brillen en Ovalen) uit alle hoeken van het land, maar ook uit Zweden, Duitsland, Polen en zelfs Californië en Hong Kong, te zien. 

 

Het bijzondere evenement vindt plaats bij De Willistee aan de Pieter Joostenlaan 24 te Wilnis. Van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina